Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Morske štručke

ŠTRUČKE - BUNS : Kruhove štručke z nadevom iz mora so okusna ideja med drugim za hrano, ki se potrebuje na izletu...
0


Puhasto in sočno!

Nov dan, nov teden, nov mesec, a tudi svež recept!

Prvi recept v mesecu juniju že nekoliko nakazuje, da so poletje, sonce, morje, plaža... počasi bliža. 😉💖 V osnovi za nadev uporabil "morsko", a vsekakor lahko pripravite in prilagodite nadev po svojem okusu.


Ena od osnov je lahko tudi tuna s konzerve. Odcejena tuna, koruza, majoneza, kisla smetana in začimbe. Pri pripravi nadeva se prepustite svoji kulinarični domišljiji in med drugim ideja še pica nadev, bolonez, sirni, zelenjavni... Veliko možnosti torej, ki se bodo odlično ujele s puhasto in sočno štručko.

 HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO MORSKIH ŠTRUČK! 



ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

KVAŠENO TESTO
MLEKO
SUHI KVAS
MOKA
SOL
KRISTALNI SLADKOR
JAJCE
MASLO

NADEV
STEBELNA ZELENA
PREKAJENA POSTRU
PALČKE SURIMI
RDEČA PAPRIKA
MAJONEZA
LUŠTREK
KAJENSKI POPER
MOCARELA

130 ml
4 g
280 g
5 g
20 g
kom
40 g


100 g
60 g
100 g
70 g
80 g
ščep
ščep
60 g


POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA TESTO  
6 štručk

ČAS PEKE
25 minut
TEMPERATURA PRI PEKI
185 stopinj

...

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza, jajca, ribe,
raki, zelena
1. Mleko sobne temperature nalijemo v posodico, dodamo suhi kvas in premešamo, da se razpusti.

2. Moko stresemo v skledo. Dodamo sol, sladkor in premešamo. Prelijemo s kvasnim nastavkom. Dodamo jajce in zmešamo z leseno žlico v testno gmoto. Nato dodamo maslo sobne temperature narezano na kocke. Z leseno žlico stepamo oz. vmešavamo, da se sestavine združijo. Stresemo na pomokano delovno površino in vgnetemo prožno testo. Hlebček testa postavimo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut.

3. Testo stresemo na delovno površino, razrežemo na šest enakih delov in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut.
4. Papriko in stebelno zeleno operemo, osušimo in narežemo na majhne koščke. Dodamo narezane palčke surimi, razdrobljen file prekajene postrvi, majonezo, začimbe in premešamo.

5. Hlebček testa razvaljamo v krog debeline pol centimetra. Na sredino položimo šestino nadeva in oblikujemo kroglico (Zunanje robove testa dvignete, stisnete, da se testo zlepi ter obrnete. Z dlanjo nežno krožite po nadevanem testu, da dobite obliko kroga.). Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljeno. Hlebčke postavimo s presledki na pekač, pokrijemo in pustimo stati 45 minut.

6. Hlebčke testa premažemo z vodo. Nato s škarjami na vrhu zarežemo križ. V odprtino položimo dober ščep naribane mocarele. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 25 minut.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo