Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Podaljšanega zimskega spanca konec!

ODPRTA KUHNA: Daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, bodo za vse ljubitelje dobrot domačih kuharskih mojstrov...
0

Končno!

Prihodnji teden dvojna porcija Odprte kuhne !

 
Kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki je v sedmih letih postala nepogrešljiv del življenja v mestu, se v četrtek in petek, 11. in 12. junija, končno vrača na Pogačarjev trg. Daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, bodo za vse ljubitelje dobrot domačih kuharskih mojstrov nadomestili tako, da bo Odprta kuhna del ponudbe osrednje ljubljanske tržnice kar dva dni na teden. Slastna ulična hrana bo tako ob spremljavi odličnih vin, piva, koktejlov in drugih napitkov na stojnicah Odprte kuhne na voljo vsak sončni četrtek od 10. do 20. ure ter vsak sončni petek od 10. do 22. ure. Porazdelitev obiskovalcev na dva dni predstavlja tudi enega od ukrepov za večjo varnost v novih razmerah.

»Sezono bomo pričeli s ponudbo naših dolgoletnih partnerjev, katerih rebrca, rezance, šmorn, falafle, pohanega piščanca, flancate in ostale poslastice že marsikdo težko pričakuje. Novosti, za katere smo že dogovorjeni, pridejo na vrsto nekoliko kasneje. Z naše strani bomo naredili vse, da bo Odprta kuhna varen prostor in da bo hkrati izkušnja obiska še vedno tista prava, polna razigranosti in veselja. To je seveda rezultat dobre energije naših ponudnikov in obiskovalcev, te pozitivne kemije noben virus ne more uničiti. Zato niti najmanj ne dvomiva, da bodo poleg gostincev tudi naši obiskovalci upoštevali nova pravila, kot sta ustrezna razdalja in higiena rok,« sta pred začetkom 8. sezone povedala ustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy in dodala, da ostajajo predani trajnostni naravnanosti. To pomeni, da bo ves pribor za enkratno uporabo (krožniki, pribor, prtički, slamice) iz biorazgradljivih materialov, kozarci pa stekleni (uporabljeni enkrat) ali biorazgradljivi. 
Poudarila sta, da so standardi higiene in varnosti v gostinstvu, še posebej na prostem, že brez ukrepov proti novemu koronavirusu izjemno visoki in zahtevni, vsi ponudniki hrane in pijač na Odprti kuhni pa se bodo držali tudi vseh protikoronskih ukrepov. Sicer pa bosta najbolj očitni spremembi večji razmak med stojnicami in med mizami, slednje bodo tudi redno razkuževali. Na vseh stojnicah bo na voljo razkužilo za roke, v novih razmerah pa bo še posebej dobrodošla tudi letos uvedena možnost brezgotovinskega plačevanja s karticami. Ker gre za tržnico na prostem, uporaba mask za obiskovalce ni obvezna. Zbiranje odpadkov bo še vedno potekalo ločeno ob pomoči svetovalcev iz JP VOKA SNAGA.

Ekipa projekta bo na svoji spletni strani ↬Odprta Kuhna objavila tudi odgovore na vprašanja v zvezi z obiskom v novih razmerah, za morebitna dodatna pojasnila pa bodo na voljo tudi na družbenih medijih ↬Facebook, ↬Instagram in ↬Twitter

foto: Odprta Kuhna

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo