Marsikdaj si žaželimo nekaj sladkega za razvajanje, a hkrati želimo narediti nekaj hitrega in zelo okusnega. .... Zaradi tega razloga ali mogoče kakšnega drugega, vam ponujam popoln, okusen, enostaven in hiter recept za božansko sladico.
Zahtevnost:
20 minut / 2,20 ure
Sestavine za 8 oseb (pekač 25*16 cm):
Krema
0,60 l mleka
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
2 žlici vanili arome
2 jajci
4 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
0,10 l hladne vode
0,25 kg sadja po izboru (ribez, borovnice...)
karamelni preliv
0,25 kg sadja po izboru (ribez, borovnice...)
karamelni preliv
Kakavovi keksi
1 zvrhana žlica masla
5 žlic olja
2 žlice moke
3 žlice kakava
3 žlice mletega sladkorja
PRIPRAVA
V posodo položimo kristalni sladkor, dve jajci, vanili aromo in 0,10 l hladne vode ter dobro zmešamo.
Stepeni zmesi dodamo jedilni škrob ter mešamo toliko časa, da se raztopi.
V kozico vlijemo mleko in počakamo, da zavre.
Zmanjšamo temparaturo na minimum ter ob stalnem mešanju s kuhinjsko metlico, počasi ulivamo pripravljeno zmes.
Ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute.
Kuhano kremo vlijemo v pekač, po potrebi poravnamo in položimo za dve ure v hladilnik.
V posodo položimo maslo, moko, mleti sladkor, kakav in olje.
Vse sestavine s pomočjo žlice dobro premešamo, da dobimo gladko in kompaktno zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in na sredino stresemo kakavavo zmes.
S pomočjo kuhinjske palete, ki jo namočimo v hladno vodo, zmes enakomerno zamažemo na pol centimetra debelo plast.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C za 8 minut.
Pečeno kakavovo maso pustimo, da se ohladi (postane trda), nato jo narežemo na manjše neenakomerne koščke.
Na servirni krožnik položimo vanilijevo kocko, obložimo s keksi, potrosimo s sadjem po izboru in vse skupaj pokapamo s karamelnim prelivom.
V kozico vlijemo mleko in počakamo, da zavre.
Zmanjšamo temparaturo na minimum ter ob stalnem mešanju s kuhinjsko metlico, počasi ulivamo pripravljeno zmes.
Ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute.
Kuhano kremo vlijemo v pekač, po potrebi poravnamo in položimo za dve ure v hladilnik.
V posodo položimo maslo, moko, mleti sladkor, kakav in olje.
Vse sestavine s pomočjo žlice dobro premešamo, da dobimo gladko in kompaktno zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in na sredino stresemo kakavavo zmes.
S pomočjo kuhinjske palete, ki jo namočimo v hladno vodo, zmes enakomerno zamažemo na pol centimetra debelo plast.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C za 8 minut.
Pečeno kakavovo maso pustimo, da se ohladi (postane trda), nato jo narežemo na manjše neenakomerne koščke.
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položimo vanilijevo kocko, obložimo s keksi, potrosimo s sadjem po izboru in vse skupaj pokapamo s karamelnim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar