Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vanilijeva kocka s kakavovimi keksi

RECEPT VANILIJEVA KREMA, RECEPTI VANILIJEVA KREMA, SADJE, RIBEZ, SLADICA
Marsikdaj si žaželimo nekaj sladkega za razvajanje, a hkrati želimo narediti nekaj hitrega in zelo okusnega. .... Zaradi tega razloga ali mogoče kakšnega drugega, vam ponujam popoln, okusen, enostaven in hiter recept za božansko sladico.
RECEPT VANILIJEVA KREMA, RECEPTI VANILIJEVA KREMA, RECEPT SLADICA, RECEPTI SLADICE


Zahtevnost:
20 minut / 2,20 ure
Sestavine za 8 oseb (pekač 25*16 cm):
Krema
0,60 l mleka
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
2 žlici vanili arome
2 jajci
4 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
0,10 l hladne vode
0,25 kg sadja po izboru (ribez, borovnice...)
karamelni preliv
Kakavovi keksi
1 zvrhana žlica masla
5 žlic olja
2 žlice moke
3 žlice kakava
3 žlice mletega sladkorja
PRIPRAVA
V posodo položimo kristalni sladkor, dve jajci, vanili aromo in 0,10 l hladne vode ter dobro zmešamo.
Stepeni zmesi dodamo jedilni škrob ter mešamo toliko časa, da se raztopi.
V kozico vlijemo mleko in počakamo, da zavre.

Zmanjšamo temparaturo na minimum ter ob stalnem mešanju s kuhinjsko metlico, počasi ulivamo pripravljeno zmes.

Ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute.
Kuhano kremo vlijemo v pekač, po potrebi poravnamo in položimo za dve ure v hladilnik.
V posodo položimo maslo, moko, mleti sladkor, kakav in olje.

Vse sestavine s pomočjo žlice dobro premešamo, da dobimo gladko in kompaktno zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in na sredino stresemo kakavavo zmes.

S pomočjo kuhinjske palete, ki jo namočimo v hladno vodo, zmes enakomerno zamažemo na pol centimetra debelo plast.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C za 8 minut.
Pečeno kakavovo maso pustimo, da se ohladi (postane trda), nato jo narežemo na manjše neenakomerne koščke.
SERVIRANJE

Na servirni krožnik položimo vanilijevo kocko, obložimo s keksi, potrosimo s sadjem po izboru in vse skupaj pokapamo s karamelnim prelivom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo