Čas je za ozimnico, a začenjam z marmelado iz belega grozdja.
Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 3 kozarce (0,30l):
1 kg belega grozdja brez peščk
0,20 l 100% jabolčnega soka brez dodanega sladkorja
0,75 kg kristalnega sladkorja
PRIPRAVA
Jagode belega grozdja brez koščic odstanimo z vejic, operemo ter odcedimo.
V kozico vlijemo jabolčni sok, dodamo sladkor in počakamo, da zavre.
Ko jabolčni sok s sladkorjem zavre, pustimo, da se počasi kuha 10 minut.
V prevreto tekočino stresemo grozdje in ko ponovno zavre, kuhamo 25-35 minut ob rahlem vretju.
PRIPRAVA KOZARCEV
Dobro očiščene steklene kozarce, postavimo v ogrto pečico na 80°C za 15 minut.
Med kuho grozdne marmelade se ob robu posode nabere bela pena, ki jo pred nalivanjem v kozarce odstranimo.
Kuhano marmelado razdelimo v tople kozarce in s pokrovčki dobro zapremo.
Kozarce z marmelado iz grozdja zavijemo v odejo ali debelejšo brisačo in pustimo zavite 1 dan.
NASVET
»TRGOVINSKO« GROZDJE VSEBUJE VEČ
VODE KOT DOMAČE, ZATO JE POTREBNO PRILAGODITI ČAS KUHANJA.
ČE JE GROZDJE PREVODENO SE PRIPOROČA ŽELIRNI SLADKOR!
ČE JE GROZDJE PREVODENO SE PRIPOROČA ŽELIRNI SLADKOR!
0 Komentarji