Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špageti aglio e olio s popečeno špinačo

Klasični špageti aglio e olio z dodatkom popečene špinače, česna in čilija.

 

Ena najbolj preprostih, a najboljših testeninskih jedi – česen, olivno olje in malo čilija. Tokrat z dodatkom špinače za več zelenja.

Sestavine

  • 280 g špagetov
  • 3 stroki česna
  • 1 čili (ali ščepec suhega)
  • 100 g sveže špinače
  • olivno olje 
  • sol po okusu

Postopek

  1. Špagete skuhaj al dente. Nekaj vode od kuhanja shrani.
  2. Na ponvi segrej par žlic olja, dodaj na tanke rezine narezan česen in čili, rahlo prepraži.
  3. Dodaj špinačo in jo le na hitro poduši.
  4. Dodaj testenine in malo vode od kuhanja in dobro premešaj.

Za polnejši okus potresi z naribanim parmezanom.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo