Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sadna torta

Sočen in okusen biskvit, ki ga dopolnjujejo jagode in slastna krema, bo prepričal še tako zahtevne borbončice.
14 OSEB
50 MINUT
Kaj se potrebuje za okusno torto?
BISKVIT
1 večja sočna pomaranča
3/4 skodelice kefirja
2 jajci
3 žlice medu
125 g masla
1/3 skodelice sladkorja
2 skodelice moke, tip 500
2 čajne žličke pecilnega praška (7 g)
1/3 čajne žličke sode bikarbone
1/4 čajne žličke soli
125 g ameriških borovnic
KREMA
500 g kremnega sira maskarpone
0,15 l sladke smetane
6 zvrhanih žlic sladkorja v prahu
OSTALO
600 g svežih jagod
3 liste želatine

PRIPRAVA
V posodi zmešamo jajci in kristalni sladkor. Dodamo med, kefir, sol, sok ene pomaranče (mesni del pomaranče, ki je ostal pri stiskanju soka odstranimo od lupine in sesekljamo), stopljeno in ohlajeno maslo ter dobro premešamo. Nato postopoma vmešamo moko, kateri smo dodali soda bikarbono in pecilni prašek.
Biskvitni zmesi dodamo oprane in osušene borovnice ter sesekljano meso ene pomaranče, ki je ostalo pri stiskanju soka.
Vse skupaj dobro premešamo.
Biskvitno zmes stresemo v okrogel pekač (premer 26 cm), ki smo ga namazali z maslom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.

Pečen biskvit odstranimo iz pekača in počakamo, da se ohladi. Nato ga prečno prerežemo na pol.
V posodo stresemo maskarpone, sladkor v prahu in prilijemo sladko smetano. Sestavine dobro premešamo, da se povežejo.
Jagode očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke lističe.
V pekač za torto položimo spodnji del biskvita. Nanj stresemo polovico kreme, ki jo enakomerno zamažemo po celotni površini. Kremo prekrijemo z jagodnimi lističi. Nato vse skupaj pokrijemo z zgornjim delom biskvita in odstranimo iz pekača.
Preostanek kreme stresemo na sestavljeno torto in enakomerno zamažemo po celotni površini. Nato torto obložimo z lističi jagod.

Lističe jagod prvo položimo po zunanjem robu torte tako, da konice gledajo čez zgornji rob torte. Nato obložimo še vrh torte. Pri polaganju lističev pazimo, da z njimi prekrijemo vso kremo, s katero smo zamazali torto.
Ob koncu jagode premažemo z želatino, ki smo jo za 5 minut namočili v hladni vodi in raztopili v 0,05 l vroče vode (vodo zavremo, odstavimo, dodamo ožete liste in mešamo toliko časa, da se raztopi).

Torto postavimo za eno uro v hladilnik, da se dobro ohladi.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo