Čevap role



Preprosta in hitra priprava hrustljavih zavitkov za kosilo, večerjo ali celo prigrizek!
V poletnem obdobju se velikokrat na naših krožnikih znajdejo čevapčiči. Poleg tega da se pripravijo na žaru ali v ponvi, je mogoče z malo iznajdljivosti pripraviti priljubljeno jed tudi malo drugače.
Čevap role lahko pripravite za kosilo ali večerjo, a ponudite jih lahko tudi kot zelo okusen prigrizek ob pivu. Ob njih lahko med drugim servirate zeljnato solato s krompirjem, paradižnikovo solato, grško solato, francosko solato...
1 zavitek govejih čevapčičev 480 g
2 zvrhani žlici gorčice
30 g naribanega parmezana
2 žlici črnega sezama
4 liste vlečenega testa
1 jajce
koriander
Goveji čevapčiči, ki jih uporabil v recepturi so po velikosti večji za enkrat od klasičnih. Torej, če boste kupili čevape klasične velikosti, prilagodite temu primerno širino trakov iz vlečenega testa.👍 Lahko pa pripravite maso za čevape kar doma.... Jaz šel to rundo po lažji poti... 😉😊
Liste vlečenega testa, po dolžini, razrežemo na tri enako velike trakove. Testne trakove, do polovice, premažemo z gorčico in potrosimo s parmezanom in koriandrom. Na začetek traku postavimo čevapčič in ga zavijemo (levi in desni rob testa zavihate v notranjost, tako kot recimo pri kanelonu oz. sarmi).
Čevap role premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s črnim sezamom. Nato jih položimo na pekač.
Pekač položimo v ogreto pečico na 185 °C, za 22 minut.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018