Osvežujoči okusi za zimski čas!
Z užitkom pripravljam pite in to je najbolj svež doprinos k rubriki ⏩NOR NA PITE. 👌😉Priprava pit je hitra in z malo iznajdljivosti lahko uporabite svojo kulinarično domišljijo. Danes vam ponujam sočno rešitev za kosilo ali večerjo. Poleg servirajte le še listnato solato po lastnem izboru... 😊
#KajPotrebujeteZaPripravo
Kaj pomeni zvezdica ob sivo obarvanemu besedilu pod artikli, 
ki jih potrebujete za pripravo pite? Da vam ni potrebno tehtati in časovno hitreje pripravite pito je pod artiklom zapisana opomba v kosih.
90 g čebule 
*2 manjši 
500 g solatne kumare 
*1 večja 
200 g paradižnika 
*2 manjša 
150 g rdeče paprike 
*paprika za pečenje(špic) - 1 večja 
130 g krompirja 
*srednje velik 
340 g sveže valjanega polnozrnatega vlečenega testa 
*4-je listi 
50 g masla 
2 žlici praženih in fino mletih bučnih semen 
žlica krušnih drobtin 
#ZAČIMBE 
čajna žlica soli 
ščep mlete kumine 
ščep grobo mletega čilija 
čajna žlica suhega grobo mletega česna 
olivno olje 
 | 
#SestavineZa 
4 osebe 
#ČasCelotnePriprave 
50 minut  
#Zahtevnostna Stopnja 
enostavno 
#Alergeni 
gluten 
laktoza 
 | 
![]()  | 
| Slikovni postopek priprave... | 
#PostopekPriprave
Čebulo, kumaro in paradižnik očistimo ter narežemo na kocke. Krompir olupimo, operemo in naribamo. 
Zelenjavo na kocke stresemo v kozico. Začinimo, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut. Kozico odstavimo. Nariban krompir z roko ožamemo in primešamo nadevu.
Model za torto (premer 26 cm) premažemo z maslom in potrosimo s krušnimi drobtinami. List testa premažemo s stopljenim maslom. Prekrijemo z drugim listom in ponovimo postopek, da porabimo vse štiri liste. Testo položimo v pekač tako, da sega čez rob pekača.
V pekač stresemo kumarični nadev.  S testom, ki sega čez rob pekača prekrijemo nadev. Premažemo s preostankom masla in potrosimo z bučnimi semeni.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 37 minut. Pečeno pito pred serviranjem pustimo par minut stati.







    
  
  
Ni komentarjev
Objavite komentar