Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljavi vanilijevi krofi

LISTNATO TESTO - preprosta ideja za popoln sladek užitek...


Hrustljavi okus za jesensko zimsko obdobje!


Domače je le domače!


Po včerajšnji objavi recepta za listnato testo sledi sedaj še nekaj namigov. Za začetek so na vrsti hrustljavi vanilijevi krofi, ki jih lahko tako spečete kot ocvrete. Če se mene vpraša💬, so me z okusom nekoliko bolj prepričali pečeni😋😋. Pri slednjih so bile namreč vidne plasti in posledično je tudi vzrok za njihovo nekoliko večjo hrustljavost. Kar pa je v bistvu bil tudi začrtan rezultat, ki ga spisal pred pričetkom priprave...👌

DELOVNI NAMIG Pri nadevu lahko vsekakor uporabite svojo kulinarično domišljijo in pripravite nadev po svojem okusu. In kar se tiče testa?!?😉 Priprava domačega listnatega testa terja več ur, a ni tak bavbav 👻😂, kot zgleda na prvi pogled. Če je vaša odločitev in ne boste pripravili testa doma, se lahko odpravite tudi v trgovino. Morate pa obvezno v nakupovalno košaro položiti testo, ki ga potrebno valjati. Razvaljan je namreč pretanek za pripravo krofov.
PS Pri nakupu morate biti pozorni še na nekaj! Na tržišču so v ponudbi dve vrste. Z ali brez kvasa. Za spodnjo recepturo se potrebuje listnato s kvasom, ki je primeren za pripravo maslenih rogljičev...


Kako pripraviti listnato testo?

RECEPTURO SI LAHKO OGLEDATE ➥TUKAJ!






SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS CVRTJA / PEKE   7 minut / 12 minut   ALERGENI  laktoza, gluten, jajca

OSNOVA...
⅓ doma pripravljenega listnatega testa

IN ŠE...
zavitek vanilijevega pudinga (za 4 osebe - 38 g)
500 ml mleka
4 žlice sladkorja

dva rumenjaka - pri peki krofov
mleti sladkor za posip
...
1.  Listnato testo razvaljamo na debelino en centimeter. Izrežemo kroge premera šest centimetrov. Izrezane kroge pokrijemo s folijo za živila. Pustimo počivati 30 minut.

2.  CVRTJE Olje segrejemo na temperaturo 180 stopinj. Kose testa previdno položimo v olje in ocvremo (7 minut), da dobimo zlato rjavo skorjo. Po treh minutah in pol jih obrnemo. Ocvrte krofe položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. 
PEKA Izrezane kose testa položimo na pekač. Vrh premažemo z rumenjakom. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 12 minut.

3. Vanilijev puding skuhamo po navodilih proizvajalca. Kuhan puding na dotik pokrijemo s folijo za živila. Pustimo, da se na pol ohladi.

4. Puding premešamo s kuhinjsko metlico in ga stresemo v pripomoček za brizganje. Nadevamo krofe (v krof premera 6 centimetrov gre 30 ml pudinga).
SERVIRNI NAMIG Hrustljave vanilijeve krofe pred serviranjem potrosite  z mletim sladkorjem.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo