>

Jesenska pita


 

Popolni okusi za prihajajoče dni!

blaž kuha

Prihajajo dnevi ob katerih velikokrat prvo pomislimo na cimet. 


Predpraznični dnevi oz. veseli december se med drugim povezuje z vonjem cimeta. Ob misli na njega zna biti prva asociacija povezana s kuhanim vinom 🍷🎄🎅😋,  nato pa sledijo že asociacije povezane s sladkim... 🔝🤟

blog recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA  10 kosov  ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE   22 minut  + 35 minut   ALERGENI  laktoza, gluten, jajca

500 g vlečenega testa (en zavitek)
125 g masla
čajna žlica cimeta
2 žlici rjavega preliva

PRELIV
8 g vanilijevega sladkorja (en zavitek)
3 zvrhane žlice rjavega sladkorja
čajna žlica cimeta
par kapljic vanilijeve arome
3 jajca
350 ml mleka

POSIP
cimet
mleti sladkor

...
kulinarični blog
1. Pekač klasične velikosti (premer 28 cm) premažemo z maslom. Vlečeno testo odstranimo iz embalaže in razvijemo. Maslo raztopimo. 

2. List testa premažemo z maslom. Premazano testo s prsti "naberemo".  Nato ga zavijemo v krog in postavimo na sredino pekača. Naslednji kos testa premažemo z maslom  in "naberemo". "Naborek" ovijemo okoli zvitka, ki je v pekaču. Postopek ponavljamo, da zapolnimo pekač.

3. Zvitek v pekaču potrosimo s čajno žlico cimeta in dvema žlicama rjavega sladkorja. Pekač postavimo v ogreto pečico  na 185 stopinj za 22 minut.
sladice
4. Jajca ubijemo v skledo in prilijemo mleko. Dodamo rjavi in vanilijev sladkor, aromo in cimet. Dobro premešamo.

5. S pripravljeno tekočino prelijemo pito in pečemo na 185 stopinj še 35 minut.

6. Še vročo pito potrosimo z mešanico mletega sladkorja in cimeta.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018