Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hallo Kitajc - OCENA

Halo Kitajc - ocena dostavljenih jedi...


Občasno se tudi pri nas poslužujemo hrane iz skupine "DOSTAVA NA DOM".

dostava hrane

Profesionalno se veliko vrtim okoli štedilnika in se trudim razvajati ljudi s polnimi okusi... 

Ljudje imamo pri uživanju hrane neka osnovna pričakovanja vsaj kar se tiče okusov. S slednjimi se jaz ukvarjam vsakodnevno, saj se trudim zadovoljiti okuse številnih ljudi. Zavedam se, da tudi jaz zgrešim! V prvi vrsti se vsega skupaj zavedam, saj sem do sebe zelo kritičen in zahtevam veliko...

Profesionalno se vrtim okoli štedilnika po več ur na dan in v to vložim 100% sebe. Ko se dan končno konča, vklopim privatno življenje in pridem v stanje "PADE ZAVESA". 😁😂😀 Takrat je potrebno poskrbeti tudi za moje prehrambene želje, da o "dvornih preizkuševalcih" niti ne govorim... 😉 Osebno na koncu marsikdaj pristanem na sendviču, saj mi dnevno ukvarjanje s hrano pusti posledice.😱 Sem prepričan, da marsikateri kuhar/ca konča tako kot jaz in definitivno ne velja stereotip, ko je kuhar pri hiši je vse popolno... 😈🙈🙉🙊 Niso brez veze pogruntali besedno zvezo "KOVAČEVA KOBILA"!😝😜
Kovačeva kobila je vedno bosa je fraza, ki pomeni, da kdor opravlja nek poklic, svojim bližnjim ne zagotovi dobrin svojega poklica.
Ampak pustimo zdaj to, saj nisem jaz v ospredju in pojdimo na oceno... 💪

ocena hrane
Prišel dan ko štedilnik ni dišal niti pod razno! Prvo se ukvarjal s tem kaj mi v bistvu sploh diši. Končal sem pri azijskih okusih. Med brskanjem po spletu končal na spletni strani Halo Kitajc.
Za začetek pregledal vso njihovo ponudbo. Vzel listek in zapisal številke jedi in ime jedi ter pripombo, saj nekaj nisem poznal oz. me zanimala razlika.
Telefonsko povezavo dobil dokaj hitro. Po dogovoru podatkov za dostavo sledilo naročilo.

Za začetek naročil glavni jedi. KALAMARI NA VROČI PONVI in GOVEDINA Z BAMBUSOM IN GOBAMI. Glede na to, da imajo zapisano na spletni strani "OB NAROČIKU GLAVNE JEDI RIŽ BREZPLAČEN" niti nisem razmišljal, da ga bi moral posebaj naročiti. Mogoče pa je hakeljc v bededi "NAROČIKU" in ga niso dostavili, ker ga pač nisem naročil... 😲 Z operaterjem sva se nekoliko lovila pri kalamarih, saj ni vedel za katero jed gre. Pomagala ni niti šifra. A sva rešila. "TEGA ŠE NIKOLI NISEM IMEL NAROČENEGA,..." je rekel. Sledilo je naročilo za MALI SPOMLADANSKI ZVITKI in SOJINI KALČKI V SOLATI. Ker se nisem mogel odločiti za drugo predjed povprašal o razliki. OCVRTI RAKI in OCVRTI RAKOV CHIPS. Po dokaj neveščem opisu se odločil in naročil ocvrte rake. A glej ga zlomka, obe jedi sta se znašli pri meni doma.🙈🙉🙊
OCENA - ODDAJA NAROČILA 4.00/5

Operater me opozoril, da imajo trenutno veliko dela in da je čas dostave približno uro in pol. Dejanski čas dostave se ustavil pri uri ena ura in petinštirideset minut.
OCENA - DOSTAVA 4.00/5

Ob serviranju sledil prvi šok. Ni riža!!! Glede na to koliko časa se čakalo in družbo že načela lakota, niti nisem razmišljal o tem, da pokličem in opravim reklamacijo.

KALAMARI NA VROČI PLOŠČI 9,40€ - ocena: 0.00/5
Jed jedel že v nekaterih drugih azijskih restavracijah in osnovni okus je znan. Obrok v lični embalaži je bil popolnoma hladen. In se samo na glas sprašujem "KAKO JE LAHKO ENA GLAVNA JED HLADNA IN DRUGA VROČA?". 😡 Kar se tiče okusa! Je popolnoma brezpredmetno, da sploh na široko razpravljam o njih. Brbončice iskale azijski okus ali vsaj en osnovni okus, ki mu v šali rečem - evropski okus.🙈🙉🙊 Jed popolnoma brez okusa!!! Kalamari so bili korektni in mehki. Kaj so delali s porom mi še danes ni jasno. Zvečilni gumi se da lažje žvečit. 

GOVEDINA Z BAMBUSOM IN GOBICAMI 8,50€ - ocena: 1.50/5
Jed je bila dostavljena vroča. Glavne tri sestavine (govedina, gobe, bambus) korektne. Tudi pri drugi glavni jedi je manjkal okus. Bil en določen okus, a niti blizu polnemu okusu. Azija ni šla niti pod razno mimo. Največji kiks je definitivno okus po račji maščobi. So pripravili jed na osnovi le te ali pa so popreje v istem voku pripravljali nekaj račjega in je moja jed navzela okusa. To pač ne gre!

MALI SPOMLADANSKI ZVITKI 2,90€ - ocena: 0.50/5 
Zvitki mehki, mastni in o hrustljavosti ni bilo sledu niti pod razno. Nadev je bilo zelo težko zaslediti!  Zavedam se, da ocvrta hrana izgubi določeno stopnjo hrustljavosti ob dostavi. Z gotovostjo trdim, da tej zvitki tudi sveže ocvrti niso bili hrustljavi. O okusu ne bom razpravljal, saj mi nadev v sledovih ni dal osnove za ocenjevanje... Kot priloga solatka iz rezancev ene "zelenjave", ki jo ne znam določiti. Ta solatka pripravljena lepo. Priokus ingverja pravilno odmerjen. To lahko pohvalim.

SOJINI KALČKI V SOLATI 2,50€ - ocena: 4.00/5
Korektno brez presežkov.

OCVRTI RAKOV CHIPS 2,30€  - ocena: 4.00/5
Končno prišel do prigrizka, ki se znašel slučajno oz. po spletu okoliščin v nakupovalni košari. Glede na zgornje okuse presenečen. Prigrizek korekten, sem pa čips z okusom rakov jedel tudi že bolj polnega okusa. Glede na rezultat na glas razmišljam "ALI ČIPS OCVREJO V RESTAVRACIJI ALI LE ODPREJO EMBALAŽO IN SERVIRAJO!?". Glede na celotno situacijo si upravičeno zastavljam to vprašanje.

OCVRTI RAKI 4,40€ - ocena: 2.00/5
Ocvrti raki v tempuri imajo en osnovni izgled. Po kmečko povedano, recimo kot bi pogledal ocvrt zrezek po pariško. Pri omenjenih rakih je šla tempura samo mimo. Drugo dejstvo. Zelo slabo očiščeni. Me uživanjem jedi so mi po ustih skakali delčki oklepa!! Kot priloga solatka iz rezancev ene "zelenjave", ki jo ne znam določiti. Ta solatka pripravljena lepo. Priokus ingverja pravilno odmerjen. To lahko pohvalim.

Futer avantura s Halo Kitajc (med prebiranjem računa ugotavljam do so pripravili dostavo v PE Han Citypark - Dostava (BTC)) me stala 29,80 evra. V ta znesek poleg hrane všteta še embalaža - vrečka, ki stane 0,10 evra. 
PS Po končani avanturi in korektni oceni se sprašujem "ALI IMAJO V HALO KITAJC ZAPOSLENEGA KAKŠNEGA KITAJCA ALI PA VSAJ SVETOVALCA ZA OKUSE?!".

KONČNA OCENA


PS Naročilo in nakup opravljen 10.11.2019 ob 13.19h ; Vsem zagovornikom, da hrana ni za stran, se opravičujem. Glavni jedi sta končali tam kjer nebi smeli...
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo