Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piškoti s pinjolami

Piškoti brez glutena s pinjolami in kokosovo moko so popolna ideja za čajno pecivo. Praznični recepti...


Piškoti brez glutena s tako imenovanim super živilom kot nalašč za prihajajoče dni!

pecivo s pinjolami

Najbolj čarobna meseca v letu sta vsekakor v ospredju ko se pripravlja več drobnega peciva.

Ljudje smo programirani tako, da se tudi grešimo. Grešenje 👌😁😂😃 se poveča v nekaterih obdobji leta. In eno obdobje od teh je pred nami.  🙈🙉🙊 V shrambi sem opazoval že neko obdobje pinjole, ki spadajo med tako imenovana super živila. 

piškoti brez glutena

Začrtan cilj z rezultatom sem zlil na papir in začel s poskusi. Na kocu lahko zagotovim, da mi uspelo sestaviti okusno in preprosto recepturo za piškote. Prepričala bo predvsem ljudi, ki obožujejo pinjole in kokos. V ospredju je super živilo, a pravilno odmerjena količina bio fino mlete kokosove moke vse skupaj še dvigne... 😋💝

STE VEDELI, DA pinjole vsebujejo veliko količino antioksidantov, ki pomaogajo ščititi telesne celice  in celo pomagajo pri izboljšavi vida. Antioksidanti kot so vitamini A, B, C, D, E in lutein ščitijo med drugim tudi kožo pred zgodnjim staranjem. Raziskave so med drugim tudi pokazale, da redno uživanje pinjol lahko prispeva k zmanjšanju tveganja za bolezni srca.

zdrave sladice recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE  20 minut   ALERGENI  laktoza, jajca

320 g pinjol
260 g kokosove moke (fino mleta)
150 g rjavega sladkorja
200 g margarine z okusom masla
20 ml rožne vode
en zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
3 jajca
mleti sladkor za posip
...

1. Pinjole stresemo v posodo multipraktika. Dodamo rjavi in vanilijev sladkor. Zmeljemo, da dobimo fino mleto zmes. Mletim pinjolam dodamo fino mleto kokosovo moko. S presledki vkljapljamo multipraktik, da se sestavine premešajo.

2. Zmesi suhih sestavin dodamo razžvrkljana jajca, rožno vodo in na kocke narezano margarino (hladno) z okusom masla. S presledki vkljapljamo multipraktik, da se sestavine povežejo v testno gmoto.

brez glutena
3. Zmes stresemo na kos papirja za peko. Prekrijemo z drugim kosom papirja. Razvaljamo v obliko pravokotnika 30*40 centimetra. Odstranimo zgornji papir za peko.

4. Razvaljano testo s papirjem za peko položimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 18 - 20 minut.

preprosti recepti
5. Pečeno testo v obliki pravokotnika previdno preložimo na delovno površino. Narežemo na kocke (10*6). Pustimo, da se ohladi.

6. Ohlajene piškote potrosimo z mletim sladkorjem. Nato jih zložimo v posodo za shranjevanje. 

PS Od priprave je minilo 8 dni. Končne izdelke, predvsem sladko, testiram da vidim kako se obnašajo in lahko zapišem tudi priporočila in podobno... Ravno sedaj ko tipkam recepturo so jih moji zobki par zmleli. 😋👄😋 UGOTOVITEV: Po osmih dneh niso spremenili strukture in okusa. Med drugim je ostala tudi krhkost, ki se pričakuje od drobnega čajnega peciva. 👌 Stali so v posodi za shranjevanje na sobni temperaturi. 


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo