Pozno jesenski in zgodnje zimski sadež ponuja kopico sladkih rešitev!
Sadež mandarina je zakladnica antioksidantov za dobro prebavo.
Klub vsem obveznostim, si ob vikendih vzamem nekaj časa za sproščanje in sestavljanje novih receptur, ki bodo slej ko prej končale na blogu. V arhivu, v obdobju zapostavljanja bloga zaradi kopice obveznosti nisem ravno dejaven na blogu 😡😇😈, je končala kopica receptov. Prvo recepturo, ki vlečem iz arhiva se uvršča v kategorijo ⏩NOR NA PITA.
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓
PODLOGA
MANDARINA
POLNAZRNATO LISTNATO TESTO
PRELIV
MANDARINA
JAJCE
KRISTALNI SLADKOR
VANILIJEV SLADKOR
VODA
OLJE
SOL
MOKA, tip400
7 kom
2 kom
1 kom
2 kom
120 g
zavitek - 8 g
150 ml
150 ml
en ščep
220 g
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
KOLIČINA
8 - 10 kosov
ČAS PIPRAVE BISKVITA
8 minut
ČAS PEČENJA
42 minut
TEMPERATURA PRI PEČENJU
185 stopinj
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
jajca, gluten
POSTOPEK PRIPRAVE ↓
1. Mandarine olupimo in prerežemo na pol (prečno).
2. Okrogel pekač premera 26 centimetrov premažemo z maslom in potrosimo z moko. Obložimo s polnozrnatim testom. Dno obložimo s pripravljenimi polovičkami mandarin.
3. V posodo multipraktika položimo mandarino. Dodamo dve jajci in dobro zmiksamo.
4. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, sol. Prilijemo vodo in olje. Vklopimo multipraktik in premešamo. Dodamo še moko in dobro zmešamo.
5. Biskvitno zmes prelijemo preko mandarin. Pekač rahlo stresemo.
6. Pito položimo v ogreto pečico na 185 stopinj in pečemo 40 minut. Pečeno pito pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato jo odstranimo iz pekača, narežemo na poljubne kose in potrosimo z mletim sladkorjem.
0 Komentarji