Vložena rdeča pesa

 

..., ki jo poimenoval kar pomfrit pesa s kajenskim poprom.

Vložena rdeča pesa dobila ime po obliki, a razlog hrustljavost.

Osebno obožujem rdečo peso v vseh možnih oblikah, a najljubša mi v solati in kot kremni pire. Če se osredotočim danes na rdečo peso, je rezultat spodnjega recepta točno tak, ki si ga želim pri uživanju omenjene solate.
Poleg okusa mi vsekakor pri pesi pomembna tudi čvrstost, ki se čuti ob ugrizu.

In kako vse lahko uporabite rdečo peso? Med drugim lahko pripravite zelo okusen žameten kruh in celo vložena jajca, ki so odlična ideja za velikonočne praznike. Mimogrede, prvi zapis iz sklopa "rdeča pesa" sega v daljne leto 2013, ko se mi še sanjalo, da bo vse skupaj preraslo v posel. No ja pa takrat se blog "klical" drugače... 😉 Recepti iz sklopa "rdeča pesa" ⇛TUKAJ

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

RDEČA PESA (neočiščena)

SOL

ALKOHOLNI KIS

RJAVI SLADKOR

ČESEN GRANULAT

KAJENSKI POPER

LOVORJEV LIST

KUMINA

VODA

1,40 kg

2 čajni žlici

300 ml

2 čajni žlici

1/2 čajne žlice

1/4 čajne žlice

2 kom

1/4 čajne žlice

600 ml

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

2 kozarca za vlaganje - 750 ml

ČAS PIPRAVE

10 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

brez

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE


1. Rdečo peso operemo in olupimo. Nato jo s pomočjo multipraktikovega nastavka za rezanje pomfrija zrežemo.

2. V kozico nalijemo alkoholni kis in vodo. Dodamo začimbe (sol, rjavi sladkor, česen, kajenski poper, lovorjev list, kumina). Segrevamo do vrelišča.

3. Ko tekočina zavre vanjo stresemo narezano rdečo peso. Pustimo, da dve minute vre. Odstavimo in pustimo stati 5 minut. 

4. Rdečo peso preložimo v dva kozarca za vlaganje. Do vrha zalijemo s tekočino. Kozarca hermetično zapremo s pokrovčkom.

5. Kozarca obrnemo na pokrovčka in postavimo v hladen in temen prostor. Tako naj stojita, da se vsebina ohladi.

NAMIG Pred serviranjem naj počiva vsaj sedem dni, da se pesa poveže z okusi v kozarcu.







Objava komentarja

0 Komentarji