Kdo se nebi posladkal z domačo slivovo marmelado,...
..., ki ima par nepričakovanih dodatkov!
Ljudje imamo radi različne strukture in tudi okuse. S tega naslova slive kombiniral s korenjem, z bučo hokaido, jabolkom in nektarino. Osebno imam rad pri marmeladi delčke, ki so "na zob" in to tudi razlog, da v kombinacijo vključil korenje in bučo.
Količine v receptu veljajo za očiščeno sadje in zelenjavo.
Pri sestavljanju marmelade razmišljal, da dodam tudi cimet, vanilijev sladkor in limonin sok. Na kocu te tri sestavine črtal, saj hotel dobiti čim bolj naraven okus. Pomislil sem tudi na rum, a ga že v osnovi čtrtal, ker ga ni v shrambi... 😁😂😁 V vsem tem času ko pišem blog sestavil že par receptur za marmelado. Po okusu bi vsekakor izpostavil hruškovo in marmelado iz granatnega jabolka. Recepture si lahko ogledate TUKAJ
Ni komentarjev
Objavite komentar