Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Lososov file s česnovo limonino omako in kuhanim krompirjem

Lososov file s česnovo limonino omako in krompirjem – hitro, elegantno in zdravo kosilo, pripravljeno v manj kot 30 minutah, z okusom po nedelji.
0
Fotografija lososovega fileja s hrustljavo zapečeno površino, prelitim z limonino omako, postreženega s kuhanim krompirjem in svežim zeliščem na bež krožniku.

Za nedeljo si zaslužimo nekaj posebnega, a še vedno preprostega. Ta losos s česnovo-limonino omako je prava restavracijska klasika – pripravljen v eni ponvi, z minimalnim trudom in maksimalnim učinkom. Dodaj še rahlo kuhan krompir in malo svežega zelišča – in imaš kosilo, ki ga bodo hoteli tudi ponedeljkovi gosti.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 fileja lososa

  • 300 g mladega krompirja

  • 1 strok česna

  • 1 limona (sok in lupinica)

  • 2 žlici masla

  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

  • sol in poper po okusu

Postopek priprave

  1. Skuhaj krompir
    Krompir (neolupljen, če je mlad) skuhaj v slani vodi do mehkega (cca 15 minut). Odcedi in pusti na toplem.

  2. Priprava lososa:
    Lososa posoli in popopraj. V ponvi segrej 1 žlico masla. Položi fileje s kožo navzdol in peci 4 minute (odvisno od debeline), nato obrni in peci še 2 minuti. Odstavi iz ponve.

  3. Omaka:
    V isto ponev dodaj še žlico masla in sesekljan česen. Po 30 sekundah prilij sok polovice limone in naribaj malo lupinice. Po okusu dodaj še malo popra in sesekljan peteršilj.

  4. Sestavi krožnik:
    Lososa prelij z limonino omako. Krompir lahko pustiš v kosih ali ga rahlo potlačiš z vilico in zabeliš z olivnim oljem, soljo in koprom.

Če imaš rad malo dodatnega okusa – kapljica belega vina v omaki pred limono naredi čudeže. In če ostane, losos super funkcionira v solati naslednji dan.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo