Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vegi “carbonara” z jajcem, grahom in parmezanom

Vegetarijanska carbonara z jajcem, grahom in parmezanom – kremasto kosilo v manj kot 30 minutah. Popolna alternativa klasični verziji brez pancete.
0

Fotografija špagetov v kremasti omaki iz jajc in parmezana z zelenim grahom, postreženih na keramičnem krožniku s svežim poprom.

Kdo pravi, da carbonara nujno potrebuje panceto? Ta lahkotnejša, vegetarijanska različica te razvaja z grahom, svilnato jajčno omako in bogatim parmezanom. Vse pripraviš v eni ponvi – preprosto, kremasto in pripravljeno, še preden si opereš skledo solate.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 180 g špagetov

  • 2 rumenjaka

  • 40 g naribanega parmezana

  • 100 g graha

  • 1 žlička masla 

  • 1 strok česna

  • sol in sveže mlet poper po okusu

  • malo vode od kuhanja testenin

Postopek priprave

  1. Skuhaj testenine
    V slani vodi skuhaj testenine “al dente”. Prihrani približno 100 ml vode od kuhanja.

  2. Priprava graha
    Medtem v ponvi stopi maslo. Dodaj sesekljan česen in grah. Na hitro popeci, da grah ostane zelen in se malo zmehča. Odstavi z ognja.

  3. Omaka
    V skledi zmešaj rumenjaka, parmezan, sol in poper. Po potrebi dodaj žlico ali dve vroče vode od kuhanja, da dobiš gladko zmes.

  4. Poveži vse skupaj
    Testenine takoj po kuhanju preloži v ponev z grahom. Dodaj omako in hitro premešaj (najbolje stran od direktnega ognja), da se jajca lepo povežejo in ustvarijo svilnato omako. Če je pregosto, prilij še malo vode.

  5. Serviranje
    Postrezi takoj, posuj z dodatnim parmezanom in sveže mletim poprom. Lahko tudi s kapljico olivnega olja po vrhu.

Za bolj intenziven okus dodaj ščepec muškatnega oreščka ali limonino lupinico. Če želiš vegansko verzijo – uporabi veganski parmezan in čičerikino moko z vodo namesto rumenjakov.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo