Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Slani "muffini" z mocarelo

Iz sirovega bureka nastanejo popolni slani "muffini", zapečeni z mocarelo – enostaven recept iz rubrike Gotovo je novo, pripravljen v nekaj minutah.
0

Sirov burek → Slani "muffini" z mocarelo (Gotovo je novo)

Sirov burek je klasika, ki jo skoraj vsak pozna – a kaj, ko si zaželiš nekaj drugačnega? Nekaj, kar je hrustljavo, zabavno in že skoraj za prste obliznit... Rešitev? Pretvori klasični burek v slane "muffine"!

Enak okus, nova oblika. Pripravljeno hitro, izgine pa še hitreje. Popolno za brunch, malico ali kot topel prigrizek za goste.

Šest sirovih muffnov iz bureka z mocarelo, pečenih v modelu za mafine, fotografiranih iz ptičje perspektive.

GOTOVO JE NOVO izdelek 2 sirova bureka

Dodatne sestavine

  • 2 jajci

  • 4 zvrhane žlice grškega jogurta 

  • 2 žlici olja

  • 100 g naribane mocarele

Postopek

  1. Priprava pekača
    Pripravi pekač za mafine (6 luknjic) in ga rahlo namasti ali obloži s papirčki za mafine.

  2. Razstavi bureka
    Vsak burek razreži na večje kose, nato z rokami nežno razsloji oziroma loči plasti testa in nadeva. Ne se bati, če ostanejo večji koščki – prav to da končni strukturi zanimivo teksturo.

  3. Zmešaj preliv
    V skledi zmešaj jajci, grški jogurt in olje v enotno zmes. Na koncu vmešaj še polovico naribane mocarele.

  4. Sestavi mafine
    V vsako vdolbino pekača nadevaj plast raztrganega bureka, prelij z žlico jogurtove zmesi in potresi z malo mocarele. Postopek ponovi še enkrat (burek + preliv), da zapolniš prostor do roba. Na vrh vsakega mafinčka daj še ščep naribane mocarele.

  5. Peci
    Pecivo postavi v pečico, segreto na 190 °C, in peci približno 20 minut, da se vrh lepo zlato zapeče, robovi pa postanejo hrustljavi.

  6. Postrezi
    Pusti, da se rahlo ohladi, nato serviraj s kozarcem jogurta, sezonsko solato ali kot zanimivo prilogo k glavni jedi.

Če želiš dodati malo svežine, postrezi z grškim jogurtom z drobnjakom ali tzatziki omako.
Lahko jih pripraviš tudi vnaprej in pogreješ v pečici – ostanejo neverjetno okusni! Mafini so odlični tudi hladni ali rahlo pogreti naslednji dan. Shranjeni v zaprti posodici zdržijo 2–3 dni.

gotovo je novo
GOTOVO JE NOVO

Trgovinske kremne rezine že same po sebi niso slabe, ampak če jih malo razstaviš in sestaviš po svoje, lahko postanejo prava vitrinska sladica. Zračen mousse...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo