Ta osvežilna torta brez peke je pravi poletni biser – kremasta, sadna in narejena iz povsem naravnih sestavin. Brez glutena, brez mlečnih izdelkov, a z vsem okusom. Pripraviš jo v treh enostavnih korakih in shraniš kar v zamrzovalnik. Idealna za vnaprej pripravljeno sladico, ki navduši!
Sestavine
Podlaga
-
250 g indijskih oreščkov (namočeni čez noč)
-
120 g orehov
-
120 g kokosove moke
-
4 žlice sladkanega kakava v prahu
-
2 žlici kokosovega olja
-
1 žlica medu
Kremna plast
-
150 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
200 g kremnega sira maskarpone
-
4 žlice kokosovega olja
-
1 žlica medu
-
½ žličke vanilijeve paste
-
4 žlice limoninega soka
Borovničeva plast
-
350 g borovnic (svežih) + 150 g za dekoracijo
Priprava
1. Pripravi podlago
-
Indijske oreščke čez noč namoči v vodi.
-
Model za torto obloži s papirjem za peko (uporabi tortni model s premerom 20 cm).
-
V mešalniku zmelji orehe, indijske oreščke, kokosovo moko in kakav v fino, skoraj mokasto zmes.
-
Dodaj kokosovo olje in med ter miksaj, dokler ne dobiš enotne, lepljive mase.
-
Zmes enakomerno pritisni na dno modela in postavi v zamrzovalnik.
2. Kremna plast
-
V mešalnik dodaj maskarpone, kokosovo mleko, 2 žlici kokosovega olja, 1 žlico medu, vanilijevo pasto.
-
Mešaj, dokler ne dobiš popolnoma gladke in svilnate kreme.
-
Polovico kreme prelij v skledo (drugo polovico daš na stran) in vanjo vmešaj limonin sok.
-
Limonino plast prelij na podlago v modelu in ponovno postavi v zamrzovalnik za vsaj 30 minut.
3. Borovničeva plast
-
V preostalo polovico kreme v mešalniku dodaj borovnice.
-
Zmiksaj v gladko vijolično kremo.
-
Prelij jo na limonino plast, poravnaj površino in postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
Postrežba
Torto vzemi iz zamrzovalnika približno pol ure pred postrežbo, da se rahlo odtali in dobi pravo teksturo. Vrh obloži s svežimi borovnicami. Reži z ostrim nožem, ki ga po potrebi potopiš v vročo vodo.
Namesto borovnic lahko uporabiš tudi maline ali mešano jagodičevje. Če nimaš sladkanega kakava, uporabi navadnega in dodaj ščepec kokosovega sladkorja.
KUHLA
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar