Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zamrznjena borovničeva torta brez peke

Torta brez peke je pravi poletni biser – kremasta, sadna in narejena iz povsem naravnih sestavin...
0

Ta osvežilna torta brez peke je pravi poletni biser – kremasta, sadna in narejena iz povsem naravnih sestavin. Brez glutena, brez mlečnih izdelkov, a z vsem okusom. Pripraviš jo v treh enostavnih korakih in shraniš kar v zamrzovalnik. Idealna za vnaprej pripravljeno sladico, ki navduši!

Sestavine

Podlaga

  • 250 g indijskih oreščkov (namočeni čez noč)

  • 120 g orehov

  • 120 g kokosove moke

  • 4 žlice sladkanega kakava v prahu

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 1 žlica medu

Kremna plast

  • 150 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)

  • 200 g kremnega sira maskarpone

  • 4 žlice kokosovega olja

  • 1 žlica medu

  • ½ žličke vanilijeve paste

  • 4 žlice limoninega soka

Borovničeva plast

  • 350 g borovnic (svežih) + 150 g za dekoracijo

Priprava

1. Pripravi podlago

  1. Indijske oreščke čez noč namoči v vodi.

  2. Model za torto obloži s papirjem za peko (uporabi tortni model s premerom 20 cm).

  3. V mešalniku zmelji orehe, indijske oreščke, kokosovo moko in kakav v fino, skoraj mokasto zmes.

  4. Dodaj kokosovo olje in med ter miksaj, dokler ne dobiš enotne, lepljive mase.

  5. Zmes enakomerno pritisni na dno modela in postavi v zamrzovalnik.

2. Kremna plast

  1. V mešalnik dodaj maskarpone, kokosovo mleko, 2 žlici kokosovega olja, 1 žlico medu, vanilijevo pasto.

  2. Mešaj, dokler ne dobiš popolnoma gladke in svilnate kreme.

  3. Polovico kreme prelij v skledo (drugo polovico daš na stran) in vanjo vmešaj limonin sok.

  4. Limonino plast prelij na podlago v modelu in ponovno postavi v zamrzovalnik za vsaj 30 minut.

3. Borovničeva plast

  1. V preostalo polovico kreme v mešalniku dodaj borovnice.

  2. Zmiksaj v gladko vijolično kremo.

  3. Prelij jo na limonino plast, poravnaj površino in postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.

Postrežba

Torto vzemi iz zamrzovalnika približno pol ure pred postrežbo, da se rahlo odtali in dobi pravo teksturo. Vrh obloži s svežimi borovnicami. Reži z ostrim nožem, ki ga po potrebi potopiš v vročo vodo.

Namesto borovnic lahko uporabiš tudi maline ali mešano jagodičevje. Če nimaš sladkanega kakava, uporabi navadnega in dodaj ščepec kokosovega sladkorja.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo