Ko se ti zalušta nekaj domačega, kremastega, a še vedno hitro pripravljenega, posezi po tej jedi. Svinjska ribica je mehka in nežna, omaka pa prijetno diši po dimljeni papriki in sladki smetani. Jedi ne manjka karakterja, a se pripravi v manj kot pol ure. Odlično za dan, ko hočeš nekaj konkretnega – brez dolgih priprav.
Sestavine (za 2 osebi)
-
300 g svinjske ribice
-
1 rdeča paprika
-
1 manjša čebula
-
100 ml sladke smetane za kuhanje
-
1 žlička mlete sladke paprike
-
1 žlica olja
-
sol in poper po okusu
-
ščepec dimljene paprike
Postopek priprave
-
Svinjsko ribico nareži na približno 2 cm debele medaljone. Rahlo jih potolci in začini s soljo ter poprom.
-
Na ponvi segrej olje in na močnem ognju na hitro popeci medaljone z obeh strani – vsaka stran naj dobi lepo zlatorjavo barvo (približno 3 minute na stran). Nato jih vzemi iz ponve in pokrij s folijo.
-
V isti ponvi na srednjem ognju popraži drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodaj na majhne kocke narezano rdečo papriko in praži še 3 minute, da se zmehča.
-
Dodaj mleto papriko in dimljeno papriko ter takoj zatem prilij sladko smetano. Dobro premešaj in kuhaj nekaj minut, da omaka rahlo zgosti.
-
V omako vrni medaljone skupaj s sokom, ki se je nabral med počivanjem. Kuhaj še 3 minute, da se vse lepo poveže.
-
Po potrebi dodatno začini. Postrezi s kruhom, pire krompirjem, polento ali svaljki.
Za bolj bogat okus lahko dodaš v omako tudi žličko gorčice ali par kapljic limoninega soka za svežino. Jedi se lepo poda tudi pečena koruza kot priloga.
KUHLA
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar