Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečen file postrvi z zeliščnim krompirjem

Pečen file postrvi s hrustljavo kožico, postrežen z mladim krompirjem z maslom in svežimi zelišči.
Krožnik z zlato zapečenim filejem postrvi in kuhanim mladim krompirjem, potresenim s svežim sesekljanim peteršiljem.

Postrv je nežna riba, ki jo je najbolje pripraviti hitro in enostavno, da ohrani svoj okus. Postrežena z mladim krompirjem in zelišči bo na mizi v manj kot pol ure, a bo delovala kot posebno kosilo.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 fileja postrvi

  • 300 g mladega krompirja

  • 1 žlica masla

  • 2 žlici nasekljanih svežih zelišč (luštrek, timijan, bazilika)

  • 1 žlica olivnega olja

  • 1 žlica masla

  • 1/4 čajne žličke česna granulat

  • sol, poper po okusu

Postopek

  1. Krompir skuhaj v osoljeni vodi.

  2. Postrv začini s soljo in poprom.

  3. V ponvi segrej olje, fileje peci (prvo na koži) 4 minute na vsaki strani.

  4. Kuhan krompir odcedi, dodaj stopljeno maslo, sveža zelišča in česen. Premešaj.

  5. Postrezi ribo s krompirjem.

Po želji dodaj nekaj kapljic limoninega soka za svežino.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo