Postrv je nežna riba, ki jo je najbolje pripraviti hitro in enostavno, da ohrani svoj okus. Postrežena z mladim krompirjem in zelišči bo na mizi v manj kot pol ure, a bo delovala kot posebno kosilo.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 fileja postrvi
-
300 g mladega krompirja
-
1 žlica masla
-
2 žlici nasekljanih svežih zelišč (luštrek, timijan, bazilika)
-
1 žlica olivnega olja
1 žlica masla
1/4 čajne žličke česna granulat
-
sol, poper po okusu
Postopek
-
Krompir skuhaj v osoljeni vodi.
-
Postrv začini s soljo in poprom.
-
V ponvi segrej olje, fileje peci (prvo na koži) 4 minute na vsaki strani.
-
Kuhan krompir odcedi, dodaj stopljeno maslo, sveža zelišča in česen. Premešaj.
-
Postrezi ribo s krompirjem.
Po želji dodaj nekaj kapljic limoninega soka za svežino.
Ni komentarjev
Objavite komentar