Sreda je tista točka tedna, ko si zaslužimo nekaj malo bolj posebnega – ampak brez drame v kuhinji.
In očitno se strinjamo, ker je med vsemi sredinimi recepti največ klikov dobil prav ta: pečen file postrvi z zeliščnim krompirjem.
Zlato zapečena koža, mehko meso in mlad krompir s svežimi zelišči … kosilo v manj kot pol ure, ki izgleda kot mini nedeljsko razvajanje.
Sestavine (za 2 osebi)
2 fileja postrvi
300 g mladega krompirja
1 žlica masla
2 žlici nasekljanih svežih zelišč (luštrek, timijan, bazilika)
1 žlica olivnega olja
1 žlica masla
1/4 čajne žličke česna granulat
sol, poper po okusu
Postopek
Krompir skuhaj v osoljeni vodi.
Postrv začini s soljo in poprom.
V ponvi segrej olje, fileje peci (prvo na koži) 4 minute na vsaki strani.
Kuhan krompir odcedi, dodaj stopljeno maslo, sveža zelišča in česen. Premešaj.
Postrezi ribo s krompirjem.
Po želji dodaj nekaj kapljic limoninega soka za svežino.

Ni komentarjev
Objavite komentar