Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sredina eleganca: pečen postrvji file, ki izgleda “restavracija”, skuhano pa doma

Najbolj priljubljena sredina jed: pečen file postrvi z zeliščnim krompirjem. Preprosto, elegantno in pripravljeno v manj kot pol ure.

Sreda je tista točka tedna, ko si zaslužimo nekaj malo bolj posebnega – ampak brez drame v kuhinji.
In očitno se strinjamo, ker je med vsemi sredinimi recepti največ klikov dobil prav ta: pečen file postrvi z zeliščnim krompirjem.
Zlato zapečena koža, mehko meso in mlad krompir s svežimi zelišči … kosilo v manj kot pol ure, ki izgleda kot mini nedeljsko razvajanje.

Krožnik z zlato zapečenim filejem postrvi in kuhanim mladim krompirjem, potresenim s svežim sesekljanim peteršiljem.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 fileja postrvi

  • 300 g mladega krompirja

  • 1 žlica masla

  • 2 žlici nasekljanih svežih zelišč (luštrek, timijan, bazilika)

  • 1 žlica olivnega olja

  • 1 žlica masla

  • 1/4 čajne žličke česna granulat

  • sol, poper po okusu

Postopek

  1. Krompir skuhaj v osoljeni vodi.

  2. Postrv začini s soljo in poprom.

  3. V ponvi segrej olje, fileje peci (prvo na koži) 4 minute na vsaki strani.

  4. Kuhan krompir odcedi, dodaj stopljeno maslo, sveža zelišča in česen. Premešaj.

  5. Postrezi ribo s krompirjem.

    0.0/ 5 (0)

Po želji dodaj nekaj kapljic limoninega soka za svežino.

Jutri je četrtek – in tam prevzame glavno vlogo jed, ki je dokaz, da tudi skoraj vikend zahteva nekaj konkretnega na vilicah.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo