Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Praznična panna cotta z omako iz granatnega jabolka

Praznična panna cotta z omako iz granatnega jabolka – elegantna, svilnata sladica z nežno vaniljevo kremo in osvežilno sadno omako.

Elegantna, preprosta in vedno navdušujoča – panna cotta je popolna sladica za praznični čas. Njena svilnata tekstura in nežna vaniljeva aroma se čudovito dopolnjujeta s svežo, rahlo kiselkasto omako iz granatnega jabolka, ki poskrbi za praznično rdeč sijaj na mizi. Pripraviš jo lahko vnaprej, zato je idealna za večerje, ko želiš očarati brez stresa.

Na mizi deluje izjemno elegantno, hkrati pa je prijazna za pripravo tudi takrat, ko je v kuhinji že dovolj dela. Panna cotta bo še lepša, če jo okrasiš z nekaj zrni granatnega jabolka, vejico rožmarina ali drobnimi prazničnimi detajli. Po želji lahko v smetano dodaš tudi ščepec cimeta ali malo naribane pomarančne lupinice za še bolj praznično noto.

Tudi ta sladica je del adventnega projekta KUHLA – Naj se blešči, kjer nastajajo preproste, a posebne ideje za brezskrben december.

Sestavine (za 6 porcij)

Panna cotta:

  • 500 ml sladke smetane

  • 100 ml mleka

  • 80 g sladkorja

  • 1 vaniljev strok (ali 1 žlička vaniljevega ekstrakta)

  • 8 g želatine v lističih

Omaka iz granatnega jabolka:

  • 200 ml soka granatnega jabolka

  • 1 žlica sladkorja

  • 1 žlička koruznega škroba

  • ½ žličke limoninega soka

  • nekaj semen granatnega jabolka (za okras)

Postopek

1. Priprava panna cotte:

  1. Želatino namoči v hladni vodi za približno 10 minut.

  2. V kozici segrej sladko smetano, mleko, sladkor in vaniljo, vendar mešanice ne zavri.

  3. Odstavi z ognja in vmešaj ožeto želatino, da se popolnoma raztopi.

  4. Zmes razdeli v kozarčke ali modelčke.

  5. Ohlajaj vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč, da se panna cotta lepo strdi.

2. Priprava omake:

  1. V manjši kozici zmešaj sok granatnega jabolka, sladkor, škrob in limonin sok.

  2. Kuhaj na srednji temperaturi, dokler se omaka rahlo ne zgosti (približno 3–5 minut).

  3. Omako ohladi in jo tik pred serviranjem prelij čez panna cotto.

  4. Po želji okrasi s semeni granatnega jabolka.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo