SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

SVINJSKA PEČENKA v kozici


Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 1,45 ure

Sestavine:
1 kg SVINJSKI STEGEN
2 kom RDEČA PAPRIKA
1/3 kom JAJČEVEC
1 kom ČEBULA
1 kom KORENJE
1/2 kom BUČKA
ZAČIMBE (sol, poper, majaron, sveži rožmarin, sveži timijan)
ČESEN
3 žlice GORČICA
3 žlice OLIVNO OLJE
0,05 lit RDEČE VINO

Predpriprava:




- meso en dan pred pripravo natremo z začimbami, pokapljamo z olivnim oljem in namažemo z gorčico / pokrijemo in damo počivati v hladilnik
- zelenjavo očistimo in narežemo na večje kocke / papriko razrežemo na 4 dele
- česen grobo sesekljamo

Priprava:
Segrejemo kozico, naoljimo dno in vanjo položimo meso. Meso z vseh strani popečemo, zmanjšamo dovod toplote na najmanjšo stopnjo in pokrito dušimo pol ure. Po pol ure dušenja dodamo zelenjavo, pokrijemo in dušimo še cca 45 minut. Po 1,15 uri dušenja dodamo česen, zalijemo z vinom in dušimo še 15 minut. Med dušenjem mesa in zelenjave vse skupaj večkrat premešamo in po potrebi zalivamo z vodo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]