SPECIAL SENDVIČ


Zahtevnost: srednja
Čas priprave: hitro

Sestavine:
SVINJSKA PEČENKA povezava do priprave klikni TUKAJ
2 kosa KRUHA
HREN
JABOLKO
PARADIŽNIK
SVEŽA KUMARA
SIR ementaler
SEZAM
JABOLČNI KIS
SOL
POPER
ROŽMARIN
OLIVNO OLJE

Predpriprava:

- jabolko očistimo in sesekljamo
- hren očistimo in naribamo
- paradižnik in kumare operemo in narežemo na tanke rezine
- v ponvi segrejemo olivno olje, dodamo sezam in rožmarin ; na tej mešanici popečemo kose kruha

Priprava:
Namaz: hren, jabolko, kis, sol, poper (razmerje: eno jabolko, 1/2 hrena, tri žlice kisa) dobro premešamo in namažemo popečene kruhe. Ohlajeno svinjsko pečenko narežemo na tanke rezine in položimo na kruh. Nato obložimo še s paradižnikom, kumarami in na tanke rezine narezanim sirom. Pokrijemo s popečenim in namazanim kosom kruha.
Svinjsko pečenko lahko nadomestimo s kuhanim pršutom, prekajeno vratovino...


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018