Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

SLANIKI


Čas priprave : 1.30h
Zahtevnost: srednja

Sestavine:
0.90 kg moke
1 zavitek kvasa
2 žlici olja
1,5 žlice soli
1 žlička sladkorja
1/2 žličke mlete kumine
2 jajca
0,50 lit mleka
olivno olje



Priprava:
Kvas zdrobimo v skodelico, dodamo sladkor in približno 0,15 lit mlačnega mleka ter pustimo, da kvas vzhaja. Moko presejemo v posodo in naredimo jamico. Dodamo 1 žlico soli (polovico žlice bomo rabili na koncu), olje, beljak enega jajca in dva rumenjaka (beljak enega jajca bomo rabili ob koncu), vzhajan kvas in preostanek mlačnega mleka ter dobro zgnetemo. Gnetemo toliko časa, da se nam testo ne lepi več na roke. Po potrebi dodamo moko oz. mlačno mleko. Testo oblikujemo v hlebec, pokrijemo in pustimo počivati približno pol ure. Testo narežemo na manjše dele in oblikujemo dolge male štručke. Štručke premažemo z olivnim oljem, položimo na namaščen pekač ter pečemo na 200°C približno 17 minut.
Solni preliv:
Beljak, polovico 1. žlice soli ter kumino z električnim mešalcem dobro zmešamo, da dobimo gosto belo tekočino (naredimo lahko tudi brez kumine ; dodamo lahko sezamova semena....). Ko se štručke pečejo približno 12 minut jih vzamemo z pečice in dekorativno prelijemo s solnim prelivom ter damo nazaj v pečico, da se spečejo do konca.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]