Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PREBRANAC

0


Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost: enostavno




Sestavine:
1 lit belega fižola TETOVC
1,20 kg čebule
olje
sol
poper
1 žlica rdeče mlete paprike
2 žlice ajvara

Predpriprava:
- fižol čez noč namočimo v hladni vodi
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- 1/3 čebule dodamo namočenemu fižolu, ki smo mu zamenjali vodo ; solimo in poporamo ter damo kuhati ; ko voda zavre je odlijemo, zalijemo s hladno vodo in kuhamo, da je fižol skuha ; ko je skuhan ga odcedimo (približno 0.20 lit vode shranimo, da bomo kasneje zalili fižol)

Priprava:
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo ter jo z dodatkom soli prepražimo. Ko je čebula prepražena jo dodamo fižolu. Dodamo še 0,20 lit fižolovke, rdečo papriko in ajvar ter dobro premešamo. Po potrebi še solimo in popopramo. Tako pripravljeno maso položimo v naoljen pekač ter damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200°C. Pečemo približno 45 minut.

Nasveti:
- jed lahko naredimo tudi pekočo z dodatkom feferonov
- jed je lahko mesna ali brezmesna (prekajeno meso razrežemo ter kuhamo s fižolom)
- jed lahko ponudimo toplo ali hladno ter kot glavno samostojno jed ali kot prilogo




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo