ŽOLCA V SOLATI



ČAS PRIPRAVE
15 minut


ZAHTEVNOST 
enostavno




Sestavine:
0,50 kg žolce (priporočilo okusne žolce z`dežele)
1 kom večje čebule
2 kom jajca
1 kom rdečega fižola (konzerva ; 400g)
bučno olje
vinski kis
sol
poper
Predpriprava:
- žolco narežemo na tanke rezine
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- jajca skuhamo v trdo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- fižol s konzerve stresemo v cedilko in operemo pod tekočo vodo
Priprava:
Žolco, čebulo, jajca in fižol položimo v posodo. Dodamo bučno olje, vinski kis, solimo ter popopramo. Po potrebi dodamo še malo hladne vode ter dobro premešamo. Jed strežemo ohlajeno kot predjed, samostojno jed ter v hladnem oz. hladno-toplem bifeju. Tako pripravljeno solato imamo lahko več dni shranjeno v hladilniku.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018