Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

RIŽOTA Z LIGNJI






Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost: enostavna

Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg očiščenih lignjev
4 kom večjih čebul
1 kom pelatov (konzerva 400g)
0,50 kg riža
1 kom srednje velike zelene paprike
česen in peteršilj
sol
poper
začimbe - rožmarin, timijan, majaron, muškatni orešček
1 kom jušne kocke
olivno olje

Predpriprava:
- lignje po potrebi še dodatno očistimo, operemo, osušimo ter narežemo na tanke kolobarje
- čebulo očistimo in fino sesekljamo
- papriko očistimo in na grobo sesekljamo
- konzervo pelatov pretlačimo
- česen in peteršilj sesekljamo

Priprava:
Čebulo z dodatkom soli in popra prepražimo na olivnem olju. Ko postekleni dodamo lignje, pariko, začimbe in pokrito pražimo približno 7 minut. Dodamo sesekljan peteršilj in česen, ko česen zadiši, zalijemo s pelati in 0.40 lit vode. Dodamo jušno kocko ter na najmanjšem ognju kuhamo približno 10 minut. Nato dodamo še opran riž ter kuhamo še nadaljnih 30 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]