SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ocvrta čebula - kot prigrizek in dodatek

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 10 minut
Nasvet: ocvrto čebulo ponudimo kot prigrizek ali uporabimo pri pripravi različnih jedi
golaž, ocvrta čebula, priprava ocvrte čebule, recepti iz čebule


Sestavine:
čebula
sol
moka
olje za cvrtje

Hitri nasvet:
- čebulo solimo ko je že ocvrta (če jo bomo solili pred cvrtjem, bo spustila tekočino in se ne bo hrustljavo ocvrla)
- ocvrte čebulne obročke raztrosimo po pekaču ter posušimo (obročki se bodo na zraku posušili in bodo še bolj hrustljavi) ; ocvrto čebulo shranimo v pokrito PVC posodo
- uporaba: za grizljanje ob pivu ; za pripravo pekovskih izdelkov ; za pripravo različnih omak, golažev, juh, cmokov ; kot dodatek k hitro pripravljenim jedem

Priprava:
Čebulo očistimo ter narežemo na tanke kolobarje.
Čebulne obročke tik pred cvrtjem posujemo z moko in na rahlo premešamo.

Čebulo cvremo v vročem olju (4 minute), da dobimo zlato-rjavo barvo.

Ocvrte čebulne obročke položimo na papirnat prtiček, da se odcedi maščoba.

Potrosimo s soljo, premešamo in že lahko uporabimo kot prigrizek k pivu ali kot pripomoček za zgoščevanje jedi, golaž, čebulni kruh...
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]