Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ocvrta čebula - kot prigrizek in dodatek

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 10 minut
Nasvet: ocvrto čebulo ponudimo kot prigrizek ali uporabimo pri pripravi različnih jedi
golaž, ocvrta čebula, priprava ocvrte čebule, recepti iz čebule


Sestavine:
čebula
sol
moka
olje za cvrtje

Hitri nasvet:
- čebulo solimo ko je že ocvrta (če jo bomo solili pred cvrtjem, bo spustila tekočino in se ne bo hrustljavo ocvrla)
- ocvrte čebulne obročke raztrosimo po pekaču ter posušimo (obročki se bodo na zraku posušili in bodo še bolj hrustljavi) ; ocvrto čebulo shranimo v pokrito PVC posodo
- uporaba: za grizljanje ob pivu ; za pripravo pekovskih izdelkov ; za pripravo različnih omak, golažev, juh, cmokov ; kot dodatek k hitro pripravljenim jedem

Priprava:
Čebulo očistimo ter narežemo na tanke kolobarje.
Čebulne obročke tik pred cvrtjem posujemo z moko in na rahlo premešamo.

Čebulo cvremo v vročem olju (4 minute), da dobimo zlato-rjavo barvo.

Ocvrte čebulne obročke položimo na papirnat prtiček, da se odcedi maščoba.

Potrosimo s soljo, premešamo in že lahko uporabimo kot prigrizek k pivu ali kot pripomoček za zgoščevanje jedi, golaž, čebulni kruh...
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]