SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Lignji v pečici

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: enostavna in hitra priprava lignjev v pečici brez "packanja", poleg pripravimo solato po svojem okusu in odlično ter zdravo kosilo je hitro na mizi
ideja za hitro kosilo, lignji v pečici, lignji, recepti za lignje

Sestavine za 4 osebe:
0,70 kg lignjev (približno 28 kosov z lovkami)
16 manjših krompirjev
1 paprika
2 čebule
1 paradižnik
5 strokov česna
0,06 l belega vina
1 limeta
1 pest svežih zelišč
sol, poper, rožmarin, lovorjev list, mleti muškatni orešček
olivno olje

Priprava:

Izberemo manjše krompirje, operemo in olupimo.

Krompir stresemo v hladno osoljeno vodo, ko zavre ga kuhamo 10 minut.

Blanširan krompir odcedimo.
Zelenjavo (paradižnik, paprika, čebula) očistimo in narežemo na manjše koščke.

Česen očistimo ter narežemo na tanke lističe.
Lignje očistimo, operemo in osušimo.

Stresemo jih v pekač, dodamo narezano zelenjavo, česen in začimbe (sol, poper, rožmarin, lovorjev list, muškatni orešček), pokapamo z olivnim oljem, dodamo polovico belega vina ter dobro premešamo.

Pustimo 10 minut stati, da se okusi premešajo.
Mariniranim lignjem dodamo blanširan krompir, postavimo v ogreto pečico na 220°C ter pečemo 25 minut.

Sredi pečenja sestavine v pekaču premešamo ter prelijemo s preostankom belega vina.

Serviranje:
Lignje s krompirjem položimo na krožnik, prelijemo z omako, ki je nastala pri pečenju, potrosimo s svežimi zelišči ter priložimo krhelj limete ali limone.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]