Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ocvrti goveji prašniki

Velikokrat zapostavljena drobovina je lahko odličen, cenovno ugoden ter okusen obrok. Danes vam ponujam rešitev za goveje prašnike, ki so odličnega okusa in lahko vsekakor nadomestijo ocvrti telečji zrezek.
recepti goveji prašniki, recept bikovi prašniki


Zahtevnost:
15 minut
Sestavine za 2 osebe:
približno 0,50 kg govejih prašnikov (1 kos)
1 sveža kajzerica (kos belega kruha)
2 žlice ribanega parmezana
1 vejica rožmarina
1 vejica peteršilja
1 strok česna
1 jajce
4 žlice mleka
3 žlice moke
sol, tribarvni grobo mleti poper
3 večje krompirje
15 črnih oliv brez koščic
2 žlice majoneze
3 žlice vinskega kisa
nekaj listkov svežega peteršilja
olje za cvrtje
PRIPRAVA GOVEJIH PRAŠNIKOV
Goveje prašnike za eno minuto in pol potopimo v vrelo vodo in nato mreno zarežemo po dolžini.
Goveje prašnike še tople olupimo. 

Če se mrena noče ločiti od mesnega dela, si pomagate z nožem in tik ob mreni delate zareze dokler ne ločite celotne mrene/lupine od mesnega dela.
Olupljene goveje prašnike operemo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarje, debeline približno centimeter in pol.

Kolobarje govejih prašnikov začinimo s soljo in poprom.
PANIRANJE
1. v prvo posodico položimo moko

2. v drugo posodico ubijemo jajce, dodamo mleko in razžvrkljamo

3. priprava drobtin
V posodo električnega mešalnika natrgamo kajzerico, dodamo česen, vejico petršilja in rožmarina ter na najvišji hitrosti zmeljemo. Zmleto zmes stresemo v posodico, dodamo nariban parmezan in premešamo.
Kose govejih prašnikov spaniramo (moka, jajce, drobtine) in ocvremo v ponvi, v katero smo ulili olje, debelino enega prsta.

Goveje prašnike cvremo na vsaki strani 4 minute.

Ocvrte prašnike polagamo na papirnato brisačo, da odteče odvečno olje.
PREDLOG ZA PRILOGO
KROMPIRJEVA SOLATA Z OLIVAMI

Krompir skuhamo, ohladimo, olupimo ter narežemo na tanke rezine. 

Rezine krompirja položimo v posodo, dodamo na tanko narezane olive, liste peteršilja, majonezo, kis, tri žlice vode, sol in poper ter dobro premešamo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]