SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Marmelada iz hrušk

S popolno in okusno domačo marmelado si lahko pričarate odličen začetek dneva. Ponujam vam rešitev za okusno marmelado iz hrušk z dodatkom limonine in pomarančne lupine. Za drznejše sem šel še nekoliko dlje in testiral okuse s svežo rdečo baziliko. V en kozarec sem dal baziliko le po vrhu marmelade, v drugega pa sem liste rdeče bazilike pomešal v marmelado. Zaključek: okusi se odlično ujemajo in ponujajo pravo harmonijo borbončicam.
recept marmelada, recept marmelada iz hrušk, recepti marmelada, recepti hruška


Zahtevnost:
50 minut
Sestavine za 3 kozarce (0,35l):
1 kg hrušk
lupina ene limone
lupina ene pomaranče
3/4 čajne žličke cimeta
0,50 kg kristalnega sladkorja
sok ene limone
sok ene pomaranče
0,10 l vode
listi sveže rdeče bazilike
PRIPRAVA
Hruške operemo in očistimo (odstranimo koščice, muho, pecelj) ter narežemo na manjše kose.

Narezane hruške stresemo v kozico, dodamo sladkor, cimet in vodo ter postavimo na štedilnik.

Ko kocke hrušk z dodatki zavrejo, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo pol ure.
Limono in pomarančo namočimo v hladno vodo za 10 minut in nato ju olupimo.

Lupino ene pomaranče in limone narežemo na tanke rezance, stresemo v kozico, dodamo dve žlice kristalnega sladkorja in zalijemo z vodo.

Ko voda zavre kuhamo 15 minut.
Kuhane hruške s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo, dodamo kuhane in odcejene rezance pomarančne in limonine lupine ter prilijemo sok ene limone in pomaranče.

Postavimo nazaj na štedilnik in ko zavre kuhamo še 15 minut.
Priprava kozarcev:
Dobro očiščene kozarce za vlaganje postavimo za 15 minut v pečico, ogreto na 80°C.

Hruškino marmelado razdelimo v kozarce in dobro zapremo.
MOJ NASVET
Na vrh marmelade položite po nekaj svežih listov sveže rdeče bazilike ali pa jih umešate v kozarec ter s pokrovčki dobro zaprete.

Kozarce z marmelado zavijemo v odejo ali debelejšo brisačo za 24 ur.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]