SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Govedina stroganov

Okusna jed je dobila ime po premožni trgovski družini Stroganov iz Rusije, a prvič se je recept začel omenjati v 18. stoletju.
recepti govedina, recept govedina
zahtevnost
50 minut

SESTAVINE:
300 g govejega stegna
200 g šampinjonov
4 večje kisle kumarice
2 žlice gorčice
1 večja čebula
5 strokov česna
0.06 l rdečega vina
sol, tribarvni grobi poper
majaron, timijan, muškatni orešček
2 brinove jagode
1 žlica moke
3 žlice olivnega olja
-->
PREDPRIPRAVA
- čebulo ter česen očistimo in grobo sesekljamo
- šampinjone operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke lističe
- kisle kumarice narežemo na srednje debele rezance
- goveje stegno narežemo na srednje debele rezance ter začinimo s soljo in grobo mletim tribarvnim poprom


PRIPRAVA
Na olivnem olju na hitro popečemo začinjene mesne rezance. Nato, dodamo kisle kumarice, šampinjone in čebulo ter dušimo 15 minut.

Po petnajstih minutah dušenja dodamo začimbe (po dva ščešca majarona, timijana in muškatnega oreščka ter dve zdrobljene brinove jagode), gorčico in česen ter dušimo 10 minut.

Nato, dodamo gorčico, potrosimo z eno žlico moke ter prelijemo z vinom in 0,10 l vode. Vse skupaj premešamo in pokrito dušimo še 20 minut. Med dušenjem večkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo vode.

Kot prilogo ponudimo dušen riž, kruhov cmok, polento ali slan krompir.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]