Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Solatni zvitki

Okusna ideja za lahko večerjo.
zahtevnost
30 minut

Kaj se potrebuje?
4 tortilje, premer 30 centimetrov
1 avokado
1/2 bučke
1 manjša rdeča paprika
300 g zelja
180 g kisle smetane
100 g navadnega jogurta
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 limona
nekaj okrasnih paradižnikov
1 vejica peteršilja
1 vejica timijana
1 vejica koriandra

PREDPRIPRAVA
- avokado olupimo, prepolovimo, odstranimo koščico in narežemo na manjše koščke
- bučko očistimo ter z ribežnom naribamo na srednjo debelino
- papriko očistimo in narežemo na manjše koščke
- belo zelje narežemo na tanke rezance
- ožamemo eno limono
- peteršilj, timijan in koriander sesekljamo


PRIPRAVA NAMAZA
V posodo stresemo avokado, dodamo 3/4 kisle smetane, prilijemo polovico limoninega soka, dodamo sol in poper po okusu ter s paličnim mešalnikom dobro pretlačimo.

Tortiljo položimo na delovno površino ter jo premažemo z namazom iz avokada.
Potrosimo z narezanim zeljem in papriko ter naribano bučko. Nato jo tesno zavijemo v zvitek.
Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse tortilje.

Zvite tortilje postavimo za 20 minut v hladilnik.


PRIPRAVA PRELIVA
V posodo stresemo preostanek kisle smetane, navadni jogurt, polovico limoninega soka in po okusu solimo in popramo. Nato dobro premešamo.
Ohlajene zvitke narežemo na večje kolobarje, okrasimo z okrasnim paradižnikom ter pokapamo s prelivom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]