Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pečen korenček na pireju iz zelene

Za spremembo na jedilniku bo poskrbela jesenska zelenjava, ki se odlično dopolnjuje.
2 OSEBE
50 MINUT
SESTAVINE:
1/2 srednje velikega gomolja zelene
2 žlice masla
0,07 l sladke smetane
4 manjše korenčke
1 čebula
1 rdeča podolgovata paprika
en gomolj rdeče pese
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje



PRIPRAVA
GOMOLJNA ZELENA

Gomolj zelene olupimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na manjše kose. Nato kose zelene stresemo v kozico, zalijemo z vodo in začinimo s soljo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 20 minut.

Kuhano zeleno odcedimo, dodamo maslo in sladko smetano, po potrebi solimo ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladek pire.
KORENJE
Korenje olupimo, operem in osušimo. Nato ga postavimo na kos alu folije začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem.
Korenje zavijemo v folijo, postavimo v pečico ogreto na 190°C, za 45 minut.

Pečeno korenje po dolgem prerežemo na pol.
PAPRIKA IN ČEBULA
Papriko prepolovimo, odstranimo semena, operemo in narežemo na rezance.
Čebulo očistimo in narežemo na krhlje.

Papriko in čebulo solimo ter popramo in popečemo na olivnem olju.
RDEČA PESA
Gomolj rdeče pese kuhamo 25 minut. Kuhano peso olupimo in narežemo na debelejše kolobarje. Nato kolobarje rdeče pese solimo, pokapamo z olivnim oljem ter popečemo na ponvi.
SERVIRANJE
Na krožniku naredimo posteljico iz pireja, ki jo obložimo s popečeno zelenjavo.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

1 komentar :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]