Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Makova torta

Preprosta, sočna in okusna sladica za hladne dni.
8 OSEB
50 MINUT
SESTAVINE (pekač premera 26cm):
5 jajc
120 g masla
150 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
125 g mletega maka
75 g moke, tip 500
135 g grobo naribanega jabolka (eno srednje veliko jabolko)
100 g rozin
5 g pecilnega praška
0,05 l mleka

100 g čokolade za kuhanje
0,25 l sladke smetane



PRIPRAVA
Jajca, kristalni in vanilijev sladkor stepamo toliko časa (cca 7 minut - na najvišji hitrosti), da nastane puhasta zmes oz naraste vse skupaj za trikrat.
Puhasti zmesi dodamo rozine, naribano jabolko, mleko, stopljeno maslo in premešamo. Nato postopoma, na rahlo, umešavamo mešanico iz moke, maka in pecilnega praška.
Biskvitno zmes vlijemo v namaščen pekač in po potrebi poravnamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 38 minut.
Pečeno makovo torto pustimo nekaj minut v pekaču. Nato jo odstranimo iz pekača.
ČOKOLADNI PRELIV

Čokolado raztopimo nad vodno soparo. Nato prilijemo sladko smetano in ob mešanju kuhamo nad soparo še toliko časa, da se preliv zgosti.
Makovo torto narežemo na poljubne kose, a poleg serviramo preprost in okusen čokoladni preliv.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo