Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Goveja juha - malo drugače

Nedvomno je goveja juha ena od klasik slovenskih družinskih nedeljskih kosil. Ponudimo jo lahko s široko izbiro jušnih vložkov in zakuh. Ob tako močni in okusni juhi ponudite samo še sladico in bo popolno kosilo za »lene dni«.
3 LITRE TEKOČINE
95 MINUT
SESTAVINE:
450 g mletega govejega mesa
400 g očiščene jušne zelenjave (rumeno in rdeče korenje, por, gomolj zelene, rumena koleraba, korenina peteršilja)
1 manjša čebula
8 okrasnih paradižnikov
1 goveja jušna kocka
en ščepec muškatnega oreščka
en ščepec grobo mletega popra
2 lovorjeva lista
1 čajna žlička soli
en ščepec žafranike
zakuha za juho



PREDPRIPRAVA
- Jušno zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na tanjše kolobarje.
- Čebulo očistimo in narežemo na manjše kocke.
- Okrasni paradižnik operemo.
PRIPRAVA
V kozico velikosti 3.5 litra stresemo pripravljeno zelenjavo ter na majhne koščke natrgamo mleto meso. Dodamo začimbe (jušna kocka, muškatni orešček, poper, sol, lovorjev list, žafranika). Nato zalijemo s tremi litri hladne vode. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in kuhamo eno uro in 20 minut.
Jušno zakuho skuhamo v trikratni količini vode.


SERVIRANJE

V krožnik nalijemo govejo juho in dodamo zakuho.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]