SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Enolončnica iz kisle repe

Nekaj koristnega za naše telo. Kisla repa je nepogrešljiva v zimskih dneh, a hkrati vsebuje veliko balastnih snovi in beljakovin, železo, vitamine B1, B2, C ...

ZA 5 OSEB
55 MINUT
Kaj se potrebuje za enostavno in okusno enolončnico?
en kozarec kisle repe (670 kg)
ena konzerva rjavega fižola (400 g)
250 g mešanega mletega mesa
2 krompirja
1 večja čebula
eno večje korenje
4 stroke česna
eno govejo jušno kocko
3 žlice olivnega olja
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
1/3 čajne žličke muškatnega oreščka
1 čajna žlička majarona
1 čajna žlička timijana
dva lovorjeva lista

PRIPRAVA
- čebulo očistimo ter narežemo na majhne kocke
- korenje očistimo in s pomočjo strgala nastrgamo
- česen olupimo in grobo sesekljamo

V kozico stresemo korenje in čebulo ter pokapamo z olivnim oljem.  Pražimo toliko časa, da čebula oveni. Nato dodamo meso in pražimo 6 minut.
Praženi mešanici dodamo česen ter kozarec kisle repe in konzervo rjavega fižola. Repe in fižola ne odcedimo in uporabimo tudi tekočino.

V kozico nalijemo 2 litra vode in dodamo začimbe (jušna kocka, sol, poper, muškatni orešček, majaron, timijan, lovorjev list). Ko tekočina zavre, kuhamo 30 minut.
Krompir olupimo, operemo ter s pomočjo strgala nastrgamo. Dodamo k enolončnici in kuhamo še 15 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]