Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Enolončnica iz kisle repe

Nekaj koristnega za naše telo. Kisla repa je nepogrešljiva v zimskih dneh, a hkrati vsebuje veliko balastnih snovi in beljakovin, železo, vitamine B1, B2, C ...

ZA 5 OSEB
55 MINUT
Kaj se potrebuje za enostavno in okusno enolončnico?
en kozarec kisle repe (670 kg)
ena konzerva rjavega fižola (400 g)
250 g mešanega mletega mesa
2 krompirja
1 večja čebula
eno večje korenje
4 stroke česna
eno govejo jušno kocko
3 žlice olivnega olja
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
1/3 čajne žličke muškatnega oreščka
1 čajna žlička majarona
1 čajna žlička timijana
dva lovorjeva lista

PRIPRAVA
- čebulo očistimo ter narežemo na majhne kocke
- korenje očistimo in s pomočjo strgala nastrgamo
- česen olupimo in grobo sesekljamo

V kozico stresemo korenje in čebulo ter pokapamo z olivnim oljem.  Pražimo toliko časa, da čebula oveni. Nato dodamo meso in pražimo 6 minut.
Praženi mešanici dodamo česen ter kozarec kisle repe in konzervo rjavega fižola. Repe in fižola ne odcedimo in uporabimo tudi tekočino.

V kozico nalijemo 2 litra vode in dodamo začimbe (jušna kocka, sol, poper, muškatni orešček, majaron, timijan, lovorjev list). Ko tekočina zavre, kuhamo 30 minut.
Krompir olupimo, operemo ter s pomočjo strgala nastrgamo. Dodamo k enolončnici in kuhamo še 15 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]