SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Krompirjeva pita s šampinjoni

Preprosta in okusna pita, ki ponuja okus podeželja.
45 MINUT
2 OSEBE
Kaj se potrebuje za preprosto in okusno pito?
600 g krompirja (4 kom)
100 g topljenega sira (4 kom)
110 g šampinjonov
3 zvrhane žlice suhih ocvirkov
30 g kraške pancete
1 zvrhana žlica kisle smetane
1 žlica žabimbne mešanice za solato
dva ščepca grobo mletega popra
sol 
maslo


PRIPRAVA
Krompir operemo in skuhamo v vodi, začinjeni s soljo (na en liter vode, 2 žlice soli).

»Pri kuhanju neolupljenega krompirja uporabimo večjo količino soli. Doda se zato, da se krompir lažje olupi in hkrati poudarimo njegov okus.«

Kuhan krompir odcedimo, olupimo in pretlačimo z vilico. Krompirju dodamo topljeni sir, kislo smetano, 2 zvrhane žlice suhih ocvirkov, zelišča za solato, sol in poper po okusu. Nato vse skupaj, s pomočjo vilice, pretlačimo.
Pekač, premera 18 cm, premažemo z maslom. Nato vanj stresemo pripravljeno zmes in poravnamo. 

Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. 

Z narezanimi gobami obložimo krompirjevo zmes in potrosimo s preostankom suhih ocvirkov in enim ščepcem popra.
»Šampinjonov ne solimo, saj bodo med peko ocvirki izločili nekaj soli.«

Šampinjone prekrijemo s tankimi rezinami kraške pancete.
Pekač s krompirjevo pito položimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.

Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri.
PREDLOG ZA SERVIRANJE

Krompirjevi piti s šampinjoni, v pekaču, priložimo večjo žlico in serviramo z listnato solato po lastnem izboru.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]