Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pire iz pečenega česna

Česen, ki uspeva po vsem svetu, se uporablja v medicini in v kulinariki kot začimba. Ima karakteristični okus in vonj, ki se dobro izrazi šele s termično obdelavo.
2 OSEBE
50 MINUT
Kaj se potrebuje za okusen pire?
4 glavice česna
2 manjša krompirja
1 žlica masla
60 ml sladke smetane
1 žlica kremnega sira maskarpone
2 lovorjeva lista
2 žlice olivnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper

PRIPRAVA
Glavice česna položimo na kos ALU folije. Česen začinimo s po dvema ščepcema soli in popra, priložimo lovorjeva lista in pokapamo z olivnim oljem.
Nato vse skupaj zavijemo v folijo in položimo na pekač.

Pekač položimo v ogreto pečico na 200°C, za 45 minut.
Pečen česen odstranimo iz folije ter ga prečno prerežemo na pol. S polovic česnovih glavic iztisnemo pečene stroke česna.
Krompir olupimo, narežemo na manjše kose in operemo. Nato ga skuhamo v osoljeni vodi.

Krompir odcedimo, dodamo maslo, sladko smetano, maskarpone in pečen česen. S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Okusen česnov pire se odlično poda k pečenemu kosu mesa brez omake.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]