Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Goveje kocke z zelenjavo iz pečice

Preprosta in okusna jed iz pečice, ki ne potrebuje priloge.
2 osebe
90 minut
Kaj se potrebuje za preprosto in okusno jed iz govejega mesa?
400 g govejega stegna
7 majhnih kolerab
2 korenine peteršilja
50 ml rdečega vina
1 žlica cvetličnega medu
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička posušenih koščkov ingverja
1 noževa konica naribanega muškatnega oreščka
nekaj brinovih jagod
20 ml olivnega olja


PREDPRIPRAVA
- goveje meso narežemo na kocke, 2*2 centimetra
- male kolerabe olupimo in operemo pod tekočo vodo
- korenini peteršilja očistimo, operemo in razrežemo na štiri dele
- brinove jagode stremo
PRIPRAVA
V pekač položimo pripravljeno meso in zelenjavo. Dodamo med, sol, poper, ingver, muškatni orešček in brinove jagode. Prelijemo z olivnim oljem in rdečim vinom ter dobro premešamo.
Pekač pokrijemo z ALU folijo in ga postavimo v pečico ogreto na 185°C, za 60 minut.

Iz pekača odstranimo folijo in pečemo še 25 minut. Meso in zelenjavo, med drugim delom peke, dvakrat pokapamo s sokom, ki nastaja pri peki.

Ob okusni jedi iz pečice postrežemo listnato solato po izboru.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]