SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Goveje kocke z zelenjavo iz pečice

Preprosta in okusna jed iz pečice, ki ne potrebuje priloge.
2 osebe
90 minut
Kaj se potrebuje za preprosto in okusno jed iz govejega mesa?
400 g govejega stegna
7 majhnih kolerab
2 korenine peteršilja
50 ml rdečega vina
1 žlica cvetličnega medu
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička posušenih koščkov ingverja
1 noževa konica naribanega muškatnega oreščka
nekaj brinovih jagod
20 ml olivnega olja


PREDPRIPRAVA
- goveje meso narežemo na kocke, 2*2 centimetra
- male kolerabe olupimo in operemo pod tekočo vodo
- korenini peteršilja očistimo, operemo in razrežemo na štiri dele
- brinove jagode stremo
PRIPRAVA
V pekač položimo pripravljeno meso in zelenjavo. Dodamo med, sol, poper, ingver, muškatni orešček in brinove jagode. Prelijemo z olivnim oljem in rdečim vinom ter dobro premešamo.
Pekač pokrijemo z ALU folijo in ga postavimo v pečico ogreto na 185°C, za 60 minut.

Iz pekača odstranimo folijo in pečemo še 25 minut. Meso in zelenjavo, med drugim delom peke, dvakrat pokapamo s sokom, ki nastaja pri peki.

Ob okusni jedi iz pečice postrežemo listnato solato po izboru.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]