Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kandiran ingver

Kandiran ingver, ki ga lahko uporabimo kot dodatek biskvitu in za okrasitev slaščic, lahko ponudite tudi kot samostojen prigrizek.
prigrizek: 8-10 oseb
70 minut
Kaj se potrebuje za pripravo za okusen prigrizek?
600 g ingverja  (očiščen cca 440 g)
400 g kristalnega sladkorja
500 ml vode
kristalni sladkor za posip


PRIPRAVA
Ingver olupimo in narežemo na čim tanjše kolobarje (1-2 milimetra).

Narezan ingver stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in postavimo na štedilnik.
Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 20 minut.
Kuhan ingver odcedimo.
V kozico nalijemo 500 ml vode in dodamo kristalni sladkor. Ko tekočina zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 20 minut, da dobimo sladkorni sirup.
Nato dodamo kuhan ingver in ko zavre kuhamo še 25 minut, da posrka skoraj ves sirup.

Med kuhanjem ingverja v sladkornem sirupu, večkrat premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem. Ingver s pomočjo penovke poberemo iz sladkornega sirupa in razporedimo po peki papirju.
Pustimo, da se dobro ohladi. Nato ga povaljamo v kristalnem sladkorju in shranimo v zaprtem kozarcu.
Ob koncu priprave ostane približno 100 ml sirupa z okusom ingverja, ki ga lahko med drugim uporabimo pri sladkanju čaja. Lahko pa ga uporabite, kot dodatek, pri mariniranju govejega ali piščančjega mesa, ki ga nato pečete v pečici.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo