Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Ajdov hlebček s semeni

Priprava okusnega domačega kruha je popolnoma enostavna, a poleg sestavin je potrebna le še dobra volja.
EN HLEBEC - premera 26 cm
100 minut
Kaj potrebujete za preprosto pripravo okusnega ajdovega hlebca?
TESTO
300 g ajdove moke
200 g bele moke, tip 500
120 g mešanih semen (sončnična in bučna semena, pinjole, sezam)
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
1 žlica soli
1 čajna žlička pecilnega praška
50 ml olivnega olja
500 ml mlačne vode
OSTALO
maslo, sezam, krušne drobtine, mešana semena


PRIPRAVA
V skledo stresemo ajdovo in belo moko, semena, pecilni prašek, sol, sladkor ter suhi kvas. Sestavine premešamo.
Mešanico prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem ter s pomočjo lesene žlice dobro premešamo (3 minute), da se sestavine povežejo.

Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Okrogel pekač, premera 26 centimetrov, premažemo z maslom in potrosimo z mešanico iz krušnih drobtin in sezamom.

Zmes za kruh stresemo v pekač, po potrebi poravnamo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 15 minut.

Kvašeno testo za ajdov kruh s semeni potrosimo z mešanico semen.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 60 minut.
Pečen ajdov hlebec stresemo iz pekača, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]