SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Koruzno pecivo: preproste bombetke

Okusno pecivo je preprosto za pripravo, a hkrati je popolna ideja za zajtrk. Ob bombetkah serviramo le še kefir, kislo mleko ali navadni jogurt.
12 bombetk
85 minut
Kaj se potrebuje za okusno koruzno pecivo?
300 g koruzne moke
100 g bele moke, tip 500
4 g suhega kvasa
ena čajna žlička pecilnega praška
450 ml mlačnega mleka
50 ml olivnega olja
3/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladkorja
3 žlice suhih ocvirkov
2 žlice koruznega zdroba

PRIPRAVA
V skledo stresemo koruzno in belo moko. Dodamo suhi kvas, pecilni prašek, sol in sladkor. Sestavine premešamo.
Pripravljeno "suho" zmes za koruzno pecivo prelijemo z mlačnim mlekom in oljem ter dobro premešamo (4 min), da se sestavine povežejo.
Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati. 

»med počivanjem testno zmes dvakrat premešamo«
Vdrte dele pekača za mafine namažemo z oljem in do 3/4 napolnimo s testno zmesjo.
Potrosimo s suhimi ocvirki in koruznim zdrobom.

Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 10 minut.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 38 minut.
Pečeno koruzno pecivo odstranimo iz pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]