SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Jagodni žepki

Okusno pecivo za vse ljubitelje jagod.
štirje žepki
45 minut
Kaj se potrebuje za preprosto in okusno jagodno pecivo?
750 g zmrznjenih jagod
5 žlic kristalnega sladkorja
5 zvrhanih žlic mandljevih lističev
1 zvrhana žlica jedilnega koruznega škroba (gustin)
1 žlica vanilijeve arome
400 g sveže valjanega vlečenega testa (štirje listi)
eno jajce
2 žlice masla


PRIPRAVA

Zmrznjene jagode stresemo v kozico in potrosimo s kristalnim sladkorjem.

Ko zmes zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 10 minut.
Jagode prelijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga raztopili v 50 ml hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo še 2 minute.

Kozico odstavimo, primešamo polovico mandljevih lističev in vanilijevo aromo.

Jagodni nadev ohladimo.
POSTOPEK PRIPRAVE ŽEPKOV V OBLIKI TRIKOTNIKA

En list vlečenega testa položimo na delovno površino ter ga premažemo z raztopljenim maslom.

List testa, po dolgem, prepognemo na pol. Na začetek testa položimo dobre dve žlice jagodnega nadeva.


Zvitek v obliki trikotnika zložite po zgornji sliki. Postopek ponavljate, da porabite vse testo.
Jagodne žepke položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z mandljevimi lističi.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.

Pečene žepke pustimo, da se ohladijo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]