SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Omaka iz morskih sadežev

Okusna morska omaka kot osnova ob rižu, testeninah, njokih, tortelinih...
osnova za 4 osebe
27 minut
Kaj potrebujete za okusno morsko omako?
3 večje čebule
1 podolgovata rdeča paprika
450 g morskih sadežev
2 žlice lutenice (lahko nadomestite z ajvarjem)
1 konzerva pelatov v lastnem soku (400 g)
100 ml belega vina
2 žlice ostrigine omake
3/4 čajne žličke soli
en ščepec tribarvnega grobo mletega popra
ena vejica rožmarina
en ščepec naribanega muškatnega oreščka
1 čajna žlička suhih koščkov ingverja
2 vejice sveže bazilike
2 vejice svežega peteršilja
5 strokov česna
20 ml olivnega olja
200 ml vode


PRIPRAVA
Čebulo očistimo in grobo sesekljamo. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Čebuli dodamo morske sadeže, papriko narezano na majhne kocke in grobo sesekljan česen. Pražimo 5 minut.

NASVET
Če uporabite zmrznjene morske sadeže, pražite toliko časa, da voda izhlapi.
Preženi mešanici dodamo lutenico, ostrigino omako in pelate v lastnem soku, ki smo jih pretlačili z vilico. Prelijemo z belim vinom in vodo. Dodamo začimbe (sol, poper, rožmarin, muškatni orešček, ingver), premešamo in počakamo, da zavre.

Ko omaka zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut.

Pred serviranjem primešamo grobo sesekljan peteršilj in baziliko.

Omaki lahko primešate riž ali testenine. 
Lahko pa postrežete tudi z DOMAČIMI TORTELINI IZ ŠPINAČE ali AJDOVIMI NJOKI .
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]