SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ajdovi njoki

Ajdova moka ima sladek okus po oreščkih , a vsebuje tudi veliko hranilnih snovi. Pred vami je preprosta in okusna ideja za prilogo.
6 OSEB
60 MINUT
Kaj se potrebuje za preprosto pripravo okusnih njokov?
500 g ajdove moke
100 g moke, tip 500
0,60 l vode
1 čajna žlička soli



PRIPRAVA
V kozico nalijemo vodo in dodamo sol. Nato vodo segrejemo do vrelišča.

V posodo stresemo ajdovo in belo moko. Nato jo prelijemo z vročo vodo. Počakamo, da se ohladi.
Poparjeno moko dobro pregnetemo in oblikujemo hlebček. Hlebček testa pokrijemo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Testo razrežemo na štiri dele. Nato koščke testa s pomočjo rok razvaljamo v tanjše trakove, premera 2 centimetra.
Testo razrežemo na koščke, širine 1 do 1.5 centimetra.
Ajdove njoke kuhamo 12 minut v osoljeni vodi. Kuhane njoke splaknemo s hladno vodo.

Odlično se poda med drugim kot priloga golažu iz pečice >>> RECEPT
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]