Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitra zelenjavna fritata

Recept za zelenjavno fritato z jajci, papriko, bučko in sirom. Hitro pečena v ponvi in popolna za nedeljski brunch ali kosilo brez mesa.
0
Nedelja kliče po počasnem zajtrku ali lahkotnem kosilu! Tale hitra zelenjavna fritata je vse, kar potrebuješ – jajca, pisana zelenjava in malo sira. Vse skupaj zlato zapečeno v eni ponvi, pa še kuhinja ostane (skoraj) čista. 😄

Sestavine (za 2 osebi)

  • 6 jajc
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • 1 manjša bučka
  • 1 paprika
  • 1 manjša čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g naribanega sira
  • sol, poper - po okusu
  • svež peteršilj za posip

Postopek priprave

  1. Priprava zelenjave: Bučko in papriko operi in nareži na majhne kocke. Čebulo olupi in drobno sesekljaj.
  2. Kuhanje zelenjave: V ponvi, primerni za pečenje v pečici, segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj papriko in bučko ter praži 5 minut, da se zelenjava zmehča, a ostane rahlo hrustljava. Soli in popraj.
  3. Priprava jajc: V skledi razžvrkljaj jajca s smetano. Soli in popraj po okusu.
  4. Pečenje: Zelenjavo enakomerno razporedi po ponvi. Prelij z mešanico jajc. Potresi z naribanim sirom.
  5. Zaključek: Ponev postavi v predhodno ogreto pečico na 185°C in peci 15 minut, oziroma dokler se fritata ne strdi in dobi zlato rjavo barvo. Če nimaš ponve, ki je primerna za pečico, lahko fritato pečeš tudi samo na štedilniku pod pokrovom, dokler se jajca ne strdijo.
  6. Serviranje: Fritato nareži na kose in postrezi toplo, posuj s svežim peteršiljem. Zraven se odlično poda zelena solata.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo