Sestavine (za 2 osebi)
- 6 jajc
- 50 ml smetane za kuhanje
- 1 manjša bučka
- 1 paprika
- 1 manjša čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- 50 g naribanega sira
- sol, poper - po okusu
- svež peteršilj za posip
Postopek priprave
- Priprava zelenjave: Bučko in papriko operi in nareži na majhne kocke. Čebulo olupi in drobno sesekljaj.
- Kuhanje zelenjave: V ponvi, primerni za pečenje v pečici, segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj papriko in bučko ter praži 5 minut, da se zelenjava zmehča, a ostane rahlo hrustljava. Soli in popraj.
- Priprava jajc: V skledi razžvrkljaj jajca s smetano. Soli in popraj po okusu.
- Pečenje: Zelenjavo enakomerno razporedi po ponvi. Prelij z mešanico jajc. Potresi z naribanim sirom.
- Zaključek: Ponev postavi v predhodno ogreto pečico na 185°C in peci 15 minut, oziroma dokler se fritata ne strdi in dobi zlato rjavo barvo. Če nimaš ponve, ki je primerna za pečico, lahko fritato pečeš tudi samo na štedilniku pod pokrovom, dokler se jajca ne strdijo.
- Serviranje: Fritato nareži na kose in postrezi toplo, posuj s svežim peteršiljem. Zraven se odlično poda zelena solata.
Ni komentarjev
Objavite komentar