Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Regrat v solati

Sončno vreme in vikend izleti so idealna priložnost, da se nabere regrat. Zaključek dneva pa se naj konča z okusno solato iz regrata s krompirjem, slanino in jajcem.
2 OSEBE
 30 MINUT
Kaj se potrebuje poleg sveže nabranega regrata, za okusno solato?
200 g regrata
2 manjša krompirja
2 jajci
100 g prekajene mesnate slanine
2 stroka česna
2 žlice bučnega olja
80 ml vinskega kisa
80 ml vode
sol
grobo mleti tribarvni poper


PRIPRAVA

Regrat očistimo in dobro operemo v hladni vodi (2 krat), kateri smo dodali 1/3 čajne žličke soli (prvo pranje).

Nato ga dobro odcedimo in stresemo v servirno skledo.
- krompir skuhamo, olupimo in narežemo na manjše kocke
- jajci skuhamo v trdo (8 min), olupimo in narežemo na krhlje
- česen očistimo in grobo sesekljamo
- slanino narežemo na manjše rezine

Na vroči ponvi popečemo slanino, da dobi zlato-rjavo barvo. Dodamo česen in zalijemo z vinskim kisom in vodo. Mešanici dodamo krompirjeve kocke, bučno olje in začinimo s soljo in poprom.
Prevremo - 2 minute.
S še vročo mešanico prelijemo regrat, obložimo s krhlji jajca in serviramo.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]